Aluatul
l-am preparat cu 24 de ore inainte. Am pus toate ingredientele in robot si l-am lasat sa le amestece timp de 5-7 minute. Aluatul final are o textura delicata. In cazul in care nu aveti robot, puteti framanta aluatul si la mana, pana se omogenizeaza bine si nu se mai prinde de mana.
Se portioneaza in 3 parti egale carora li se da forma de bila. Separat, se pregatesc 3 vase si se ung cu ulei. Se pune aluatul in cele 3 vase, se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 24 de ore.
Sucul de rosii:
In cazul in care nu aveti suc de rosii in casa, puteti face ca mine: am pasat 2 rosii in blender si le-am pus la fiert impreuna cu niste seminte de chili si niste piper. Le-am luat de pe foc cand nu au mai facut spuma deasupra.
Dupa 24 ore, aluatul poate fi folosit. Se scoate fiecare vas si se rastoarna compozitia pe o suprafata usor infainata. Nu se foloseste sucitor pentru intinderea aluatului. Se intinde astfel: cu degetele acoperite de faina, tragem usor de aluat asa cum se vede in imagine (degetul mare deasupra, celelalte degete dedesbtul aluatului). Se lasa marginea un pic mai groasa.
Dupa ce se intinde aluatul, se muta pe o foaie de copt. Se pune sucul de rosii, kaizerul bucati, mozzarella. Se pune cu tot cu hartia de copt pe fundul unei tavi sau pe piatra (da aveti). Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade c pentru aproximativ 12 minute. (Se verifica totusi din cand in cand, pentru a fi siguri ca nu se arde).
Se coace pe fundul unei tavi sau pe piatra (daca aveti).
Cand se scoate din cuptor, se presara cu frunze de busuioc tocate (sau intregi) si se savureaza fierbinte.
Sursa de inspiratie, cu aluatul facut ca la carte, nu adaptat cum e la mine, o gasiti pe blogul blog.codrudepaine.ro.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii