Pizza Buna cu Aluat Pufos

Complexitate
redusa
Pizza Buna cu Aluat Pufos

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 365 g faina
  • 235 ml apa
  • 2 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • Pentru topping:
  • 300 g mozzarella taiata felii
  • 100 g kaizer taiat cubulete
  • 150 g suc de rosii picant
  • cateva frunze de busuioc
  • Suc de rosii picant:
  • 2 rosii medii
  • piper
  • seminte de chili

Mod de preparare

Aluatul
l-am preparat cu 24 de ore inainte. Am pus toate ingredientele in robot si l-am lasat sa le amestece timp de 5-7 minute. Aluatul final are o textura delicata. In cazul in care nu aveti robot, puteti framanta aluatul si la mana, pana se omogenizeaza bine si nu se mai prinde de mana.

Se portioneaza in 3 parti egale carora li se da forma de bila. Separat, se pregatesc 3 vase si se ung cu ulei. Se pune aluatul in cele 3 vase, se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 24 de ore.

Sucul de rosii:
In cazul in care nu aveti suc de rosii in casa, puteti face ca mine: am pasat 2 rosii in blender si le-am pus la fiert impreuna cu niste seminte de chili si niste piper. Le-am luat de pe foc cand nu au mai facut spuma deasupra.

Dupa 24 ore, aluatul poate fi folosit. Se scoate fiecare vas si se rastoarna compozitia pe o suprafata usor infainata. Nu se foloseste sucitor pentru intinderea aluatului. Se intinde astfel: cu degetele acoperite de faina, tragem usor de aluat asa cum se vede in imagine (degetul mare deasupra, celelalte degete dedesbtul aluatului). Se lasa marginea un pic mai groasa.

Dupa ce se intinde aluatul, se muta pe o foaie de copt. Se pune sucul de rosii, kaizerul bucati, mozzarella. Se pune cu tot cu hartia de copt pe fundul unei tavi sau pe piatra (da aveti). Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade c pentru aproximativ 12 minute. (Se verifica totusi din cand in cand, pentru a fi siguri ca nu se arde).

Se coace pe fundul unei tavi sau pe piatra (daca aveti).
Cand se scoate din cuptor, se presara cu frunze de busuioc tocate (sau intregi) si se savureaza fierbinte.


Sursa de inspiratie, cu aluatul facut ca la carte, nu adaptat cum e la mine, o gasiti pe blogul blog.codrudepaine.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
4
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Salata de castraveti
Bucataras.RO

Salata de castraveti

Salata de castraveti
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura