Pilaf de Orez cu Carnita de Mistret

Postat pe: 15-02-2011
(1)

Ingrediente

300-400 g carne mistret (merge foarte bine si carnita de porc)
2 bucati ceapa
1 ardei gras
2-3 bucati rosii decojite
100 ml ulei
1 cana orez
sare
piper dupa gust
1 lingurita boia dulce,

Mod de preparare

Carnea o portionam bucatele potrivite. Ceapa curatata o taiem marunt, la fel si ardeiul gras. Rosiile le decojim si le feliem.

Uleiul il punem la incins si calim in prima faza ceapa, apoi adaugam ardeiul. Pret de 2-3 minute lasam legumele la calit.

Adaugam carnea portionata, condimentam cu sare si lasam la calit cu legumele circa 4-5 minute. In acest moment adaugam rosiile feliate si condimentam cu piper. Peste turnam apa cat sa acopere bine carnea si lasam la fiert la foc mic acoperit pana carnea e fiarta. In cazul in care apa scade si carnea nu e fiarta mai adaugam cate putin. Dupa ce carnea a fiert adaugam la aceasta tocanita orezul spalat si scurs. Amestecam si daca mai e nevoie adaugam apa cat sa acopere orezul si carnita existenta in vas.

Tocam patrunjelul verde si il adaugam in vas langa celelalte ingrediente. Lasam sa fiarba pana bobul de orez e fiert pe jumatate. Acoperim cu capacul vasul, stingem focul si il lasam pret de jumatate de ora. In acest rastimp orezul fierbe mai departe.

Servim cu muraturi.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pilaf de Orez cu Carnita de Mistret" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

eliza_eliza
•  14.04.2011 21:09:21

arata bine :-*

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pilaf de Orez cu Carnita de Mistret