Piept de Curcan in Sos de Bere

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Piept de Curcan in Sos de Bere

Ingrediente

  • 1kg piept curcan
  • 4-5 masline verzi
  • 1L bere blonda
  • 3-4 linguri ulei masline
  • 1 lingurita ulei susan
  • 1 ceapa mica
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1/2 lingurite cimbru
  • 1 lingurita oregano
  • 1/2 lingurite patrunjel
  • 1/2 lingurite chimen
  • 1/2 lingurite boia ardei
  • Sare si piper - dupa gust

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc la foc mic.
Se spala bine carnea, se taie in 5-6 bucati si se adauga in tava (eu am folosit un vas de yena). Se adauga uleiurile si se ung bucatile de carne, adaugand treptat ceapa, usturoiul si restul condimentelor cat mai uniform.

Maslinele verzi se toaca marunt si se imprastie usor peste carne.
Dupa aceea, se adauga 0. 5L bere blonda si se lasa timp de 10minute.

Se baga la cuptor pentru circa 2 ore, restul de 0. 5L bere fiind adaugat dupa prima ora.
Carnea se stropeste din cand in cand, si se intoarce la o ora.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
4
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute