Mille-feuille de vinete cu carne

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Mille-feuille de vinete cu carne

Ingrediente

  • -5 vinete
  • -1 ceapa
  • -3 catei de usturoi
  • -400ml sos tomat
  • -400ml apa
  • -250 carne macinata
  • -200g felii de cascaval
  • -formaggio/ branza rasa
  • -200ml lapte
  • -2 linguri faina
  • -unt
  • -1 bucatica ardei rosu
  • -1 bucatica ardei verde
  • -1 bucatica ardei galben
  • -1 lingurita zahar
  • -sare
  • -piper
  • -foi de dafin
  • -nucsoara
  • -ulei de masline
  • -ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare

Vinetele se spala si se sterg. Dupa care se taie pe lungime, in fasii subtiri. Apoi, se pune o tigaie pe foc, iar cu o pensula se unge cu ulei de cate ori se vor pune, vinete, la prajit. Se pun fasii de vinete la prajit, pe rand. Dupa ce sunt prajite pe o parte, se intorc pe cealalta parte.

Prajite, fasiile de vinete, se pun intr-un bol si se sareaza. Se prajesc toate fasiile de vinete. Dupa care se lasa deoparte. Apoi se pregateste sosul. Asadar, se curata, se spala si se taie ustroiul si ceapa. Se pune o tigaie cu ulei de masline, iar cand e incins, se pune usturoiul taiat.

Peste se pune ceapa taiata, care se lasa cateva momente sa se prajeasca, impreuna, dupa care se pun ardeii taiati. Dupa se pune carnea macinata. Se lasa cateva momente, toate, la prajit, dupa care se pune sosul tomat. Peste se pune apa.

Se sezoneaza cu sare, piper, zahar si foile de dafin. Se lasa la fiert, pana scade de trei degete. Sosul, trebuie sa fie gros. Dupa ce sosul a fiert suficient, se poate pregati sosul alb. Asadar, intr-o oala se pune unt.

Cand untul e topit, se pune faina. Faina se stinge cu laptele si se amesteca continuu. Dupa ce sosul se ingroasa, se ia de pe foc. Se sareaza si se pune nucsoara, dupa care se amesteca.

In acest moment se poate incepe asamblarea. Prin urmare se incepe cu un strat de vinete. Peste vinete se pune din sosul cu carne. Peste sos se pune din sosul alb. Iar peste sosul alb, se pune formaggio/ branza rasa.

Dupa, iarasi se incepe cu un strat de vinete, iar peste vinete se pune sos cu carne, dupa sos alb, formaggio si tot asa, pana se consuma toate ingredientele. Ultimul strat a fost de formaggio/branza rasa, iar peste am pus feliile de cascaval.

Tava se da la cuptor, pana, cascavalul de deasupra prinde o culoare cafenie.
Se lasa la racit. Rece se poate servi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Chiftele din peste cu ciuperci
Bucataras.RO

Chiftele din peste cu ciuperci

Inca o reteta cu peste, numai buna in aceste zile, cand este dezlegare la peste. Ai mei le-au mancat mai ceva ca pe cele cu...

Chiftele din peste cu ciuperci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola