Ceapa se taie marunt si se pune cu untura si carnea deodata la foc. Se amesteca mai mereu pana ce isi lasa un pic de zeama. Se adauga apa cat sa fie bine acoperita carnea, se acopera cu un capac si se lasa la fiert la foc domol. Daca apa scade si carnea nu e moale inca se mai adauga un pic.
Cand carnea e pe jumate facuta adaugam usturoiul pisat, 1 lingurita boia, sare, piper dupa gust si lasam sa fiarba mai departe. Cand carnea a fiert si zeama e scazuta adaugam creierul de porc daca avem si lasam sa dea cateva clocote impreuna. Creierul este facultativ, eu nu am pus dar mancarea e mult mai gustoasa cu el in compozitie.
Acum cand totul e gata am facut o mamaliga frecata si din shirul ramas am turnat la carne circa 200 ml. Am lasat sa mai dea cateva clocote si am oprit focul.
Carnea cu sosul format l-am servit alaturi cu mamaliga si obiceiul prin acele parti ca aceasta mancare sa se serveasca cu moarea de pe varza murata, dar se poate servi si cu muraturi.
Pofta Buna! ! !
Provocarea GastroArt ....fara introducere prea mare ca sunt suferinda, ma doare-n gat, dar m-am dres cu ciorba de burta de...
Ciorba de burta la ceaunO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii