Ingrediente
● 400g de carne tocata (pui, miel, vita) |
● 1 ceapa |
● 2 catei de usturoi |
● 1 lingura de suc de rosii |
● 2 linguri de ulei de masline |
● 1 lingurita de ardei iute uscat macinat |
● 1 lingurita de paprica dulce |
● 1 lingurita de cumin |
● 1 lingurita de gimbir in pudra |
● 1/4 de lingurita de scortisoara |
● 8 cuisoare rupte in bucatele |
● 1/4 de lingurita de cardamom in pudra |
● 1/4 de lingurita de nucusoara |
● 1/4 de legatura de patrunjel |
● cateva frunze de telina |
● sare |
● Pentru servit: |
● 1/2 de castravete verde |
● 10 rosioare cherry sau 1-2 rosii medii |
● 10-15 frunze de salata |
● 1 catel de usturoi |
● cateva frunze de menta |
● telina si patrunjel |
● 250g de iaurt natur |
● lipii sau paine pentru kebab |
Mod de preparare
Intr-un mixer asezam ceapa, usturoiul, sucul de rosii, uleiul si toate condimentele. Mixam pana la formarea unei marinade cremoase. Varsam amestecul de mai sus peste carne, acoperim cu film alimentar si dam la frigider pentru 15 minute.
In acest timp pregatim legumele de garnitura, castravete, rosii si salata.
Tocam marunt cateva frunze de menta, pastrunjel si telina.
Strivim un catel de usturoi si il adaugam impreuna cu ierburile de mai sus in 250g de iaurt.
Saram si piperam dupa gust.
Dupa timpul de pauza, formam cu mainile umide, din carne, batoane groase de un deget si jumatate si lungi de aproximativ 15-20 de cm.
Incalzim 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie si prajim carnea.
Servim cu paine/ lipie si garnitura.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Kebab" nu uita sa ii faci un review.
In acest timp pregatim legumele de garnitura, castravete, rosii si salata.
Tocam marunt cateva frunze de menta, pastrunjel si telina.
Strivim un catel de usturoi si il adaugam impreuna cu ierburile de mai sus in 250g de iaurt.
Saram si piperam dupa gust.
Dupa timpul de pauza, formam cu mainile umide, din carne, batoane groase de un deget si jumatate si lungi de aproximativ 15-20 de cm.
Incalzim 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie si prajim carnea.
Servim cu paine/ lipie si garnitura.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Kebab" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany