Ingrediente

400g de carne tocata (pui, miel, vita)
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 lingura de suc de rosii
2 linguri de ulei de masline
1 lingurita de ardei iute uscat macinat
1 lingurita de paprica dulce
1 lingurita de cumin
1 lingurita de gimbir in pudra
1/4 de lingurita de scortisoara
8 cuisoare rupte in bucatele
1/4 de lingurita de cardamom in pudra
1/4 de lingurita de nucusoara
1/4 de legatura de patrunjel
cateva frunze de telina
sare
Pentru servit:
1/2 de castravete verde
10 rosioare cherry sau 1-2 rosii medii
10-15 frunze de salata
1 catel de usturoi
cateva frunze de menta
telina si patrunjel
250g de iaurt natur
lipii sau paine pentru kebab

Mod de preparare

Intr-un mixer asezam ceapa, usturoiul, sucul de rosii, uleiul si toate condimentele. Mixam pana la formarea unei marinade cremoase. Varsam amestecul de mai sus peste carne, acoperim cu film alimentar si dam la frigider pentru 15 minute.

In acest timp pregatim legumele de garnitura, castravete, rosii si salata.
Tocam marunt cateva frunze de menta, pastrunjel si telina.
Strivim un catel de usturoi si il adaugam impreuna cu ierburile de mai sus in 250g de iaurt.
Saram si piperam dupa gust.

Dupa timpul de pauza, formam cu mainile umide, din carne, batoane groase de un deget si jumatate si lungi de aproximativ 15-20 de cm.

Incalzim 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie si prajim carnea.
Servim cu paine/ lipie si garnitura.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Kebab" nu uita sa ii faci un review.

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Kebab