Jambalaya

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Jambalaya

Ingrediente

  • 3 pulpe pui partea de sus dezosate taiate cuburi
  • 2 carnati afumati decojiti si taiati felii(cum ar fi cabanosul sau alti carnati polonezi Kielbasa)
  • 450 gr creveti
  • o ceapa tocata
  • 2 catei de usturoi tocat
  • 1 ardei rosu sau galben tocat
  • 3 bucati de telina (tulpina de la frunze sau 5-6 acasa pt ca sunt f mici)
  • 1/2 lingurita praf de curry
  • 1/2 lingurita praf de chimen
  • piper, sare
  • 1 foaie de dafin
  • un praf de boia iute ( dupa gust)
  • 1 lingura faina
  • 3-4 rosii cojite si tocate marunt ( sau de la conserva)
  • 400 ml zeama supa de pui (sau 2 cani)

Mod de preparare

Se calesc ceapa, telina si ardeiul impreuna vreo 5 min pana se moaie, apoi se adauga usturoiul si se lasa numai 2 minute ca sa nu se arda.

Se pune apoi carnea de pui si se caleste vreo 5 min, pana nu mai este roz, apoi se adauga carnaciorii. Se pun toate condimentele mai putin boiaua iute (atentie la sare daca folositi carnaciori mai sarati), apoi lingura de faina si se lasa sa se prajeasca faina putin, altfel ramane "cruda".

Se pune supa de pui peste si rosiile si se lasa sa fiarba timp de 30 min la foc potrivit, pana scade cel putin jumatate, apoi se adauga crevetii si se mai lasa numai vreo 3-5 minute pana se fac roz. se pune boiaua iute dupa gust.

Se serveste fierbinte cu orez fiert simplu.

Jambalaya este o mancare traditionala din zona New Orleans, Louisiana. Varianta de aici este luata de pe Food Network.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Tiramisu reţetă originală, ciocolatos cu fulgi de migdale
Bucataras.RO

Tiramisu reţetă originală, ciocolatos cu fulgi de migdale

Tiramisu reţetă originală sau nu, acest tort l-am facut - cam pe fuga ce-i drept - pentru sotul meu care azi, implineste...

Tiramisu reţetă originală, ciocolatos cu fulgi de migdale
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!