Taiati varza in doua si indepartati cotorul.
Opariti frunzele timp de 3 - 5 min, in apa sarata clocotinda sau pana ce acestea se inmoaie putin si devin maleabile. Scoateti-le si raciti-le brusc, scufundandu-le in apa rece. Puneti-le la scurs intr-o strecuratoare.
Separat, amestecati carnea cu ceapa si usturoiul, tocate marunt, painea inmuiata in apa si stoarsa, mustarul si oul. Omogenizati bine si condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Ungeti cu ulei o forma termorezistenta, inclusiv peretii laterali si puneti un strat de rosii pasate si varza, suprapunand usor frunzele. Continuati apoi cu amestecul de carne, strat de rosii, varza, pana terminati ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de varza.
Repartizati deasupra, uniform, feliile de bacon.
Acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptorul incins pentru circa 1 ora, la foc mic.
Indepartati folia, turnati smantana si dati din nou la cuptor, neacoperit, la foc mare, pentru aproximativ 20 min sau pana ce baconul este rumenit.
Serviti portionata, cat este calda.
Dupa dorinta, la servire se poate adauga cate 1 lingura de smantana groasa.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorInca o reteta cu peste, numai buna in aceste zile, cand este dezlegare la peste. Ai mei le-au mancat mai ceva ca pe cele cu...
Chiftele din peste cu ciuperciIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii