Frigarui de pui cu ardei kapia

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Frigarui de pui cu ardei kapia

Ingrediente

  • 1 piept de pui mic dezosat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • busuioc uscat
  • 1 catel de usturoi
  • 1 coada de ceapa verde
  • 1 ardei kapia
  • bucati de bacon (optional)
  • 1 ceapa (optional)

Mod de preparare

Spalam pieptul de pui, il stergem cu un servetel, il taiem bucatele potrivite.
Intr-un bol amestecam uleiul de masline, zeama de lamaie, sare, piper, boia de ardei dulce, putin busuioc uscat si le amestecam bine.
Adaugam usturoiul curat si taiat feliute si ceapa verde taiata rondele.
In acest amestec punem bucatile de pui, le invartim sa ia din toate mirodeniile, le acoperim si le dam la frigider pentru 2-3 ore sau chiar peste noapte.
Ardeiul kapia il spalam, il cuiratam de seminte si il taiem bucati potrivite.
Punem betile de frigarui in apa 20-30 de minute, apoi alternam bucatile de pui cu ardeiul kapia. Eu pe unele frigarui am pus bucati de ceapa, iar pe altele bucati de bacon. Cele cu bacon ies nemaipomenite la gust.
Incingem o tigaie grill, o ungem cu ulei, punem frigaruiele.
La rumenim la foc potrivit pe toate partile.
Cand sunt gata le scoatem pe un platou si servim, cu o salata, cu mustar, un sos de iaurt si ce va mai place!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat
Bucataras.RO

Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat

Am plecat de la reteta Simonei https://www.bucataras.ro/retete/cozonac-fara-framantare-sau-cu-framantare-redusa-69694.html...

Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola