Fricase (reteta greceasca)

Postat pe: 21-11-2010
(0)

Ingrediente

1 ceasca ulei
2 kg carne de miel
6 legaturi de ceapa verde
1 salata verde (1/2 kg)
1/2 ceasca marar tocat
2 oua
zeama de la 2 lamai

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Puneti la prajit intr-o cratita carnea de miel, dupa ce s-a rumenit putin pe toate partile, puneti sare, piper si jumatate cana de apa,acoperiti si lasati sa se inabuse la foc mic pana se inmoaie carnea ( daca vreti puneti si un pic de telina ii da un gust foarte bun)

Intre timp curatati si spalati ceapa si salata verde si le taiati in bucati mai mari, nu marunt !

Dupa ce s-a inmoiat carnea puneti in cratita salata, ceapa si mararul si lasati pana fierbe salata (daca este nevoie adaugati putina apa)

Cand mancarea este gata tragem cratita de pe foc facem repede sosul AVGOLEMONO, bateti albusurile, adaugati galbenusurile, adaugati zeama de lamaie, putin cate putin, apoi luati zeama din cratita si adaugati, putin cate putin, ca sa se incalzeasca cat de cat oul (pentru a nu se ``taia``cand il punem peste mancare)

Turnam sosul in cratita acoperim , lasam 5 minute si servim!
Puteti fierbe putin ceapa inainte , astfel mancarea va fi mai ``usoara``.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Fricase ( greceasca)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fricase (reteta greceasca)