Fasole cu Sorici si Ciolan Afumat

Complexitate
redusa
Fasole cu Sorici si Ciolan Afumat

Ingrediente

  • fasole boabe
  • sorici de porc
  • ciolan de porc afumat
  • morcov
  • sare
  • piper
  • pasta de rosii
  • piine prajita

Mod de preparare

- Am fiert pentru citeva minute in oala sub presiune soriciul (curatat de grasime si carne) si partea grasa si externa a ciolanului afumat, al meu era precopt si dezosat. Se scurge si nu se arunca apa.

- Grasimea si carnea de pe sorici am facut-o jumari si am adaugat la urma si carnea ramasa de la ciolanul afumat.

- Se inabuse morcovul intr-o lingura de ulei, eu am folosit grasimea de la jumari.

- Se adauga soriciul taiat fisii si ciolanul afumat fara os, la jumarile si carnea afumata prajita.

- Se adauga fasolea fiarta si scursa sau in cazul meu din conserva scursa de lichid si spalata, sare, piperul si pasta de rosii.

Se coace totul la foc mic, iar daca mai e nevoie se adauga apa in care a fiert fasolea sau in cazul meu apa in care a fiert soriciul si ciolanul


Se serveste:
Pe felie de piine prajita, de preferat piine fara sare (toscana), ca sa se simta mai puternic aroma: fasolea cu sorici groasa (fara zeama) pe piine prajita.

In reteta originala alaturi de morcov se inabusea si ceapa si o tija de telina, eu nu le-am pus asa ca nu am scris in reteta la igrediente, dar voi puteti sa le puneti.

Am luat o reteta italiana tipica din Emilia Romagna - fagioli con le cotiche (fasole cu sorici) si am adaugat ciolan afumat romanesc asa ca a iesit o reteta fusion.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Clatite pufoase reteta cu afine
Bucataras.RO

Clatite pufoase reteta cu afine

Clatite pufoase reteta Ia sa vedeti voi ce-am mai mesterit eu impreuna cu Breville Panini Maker 😉 Niste clatite pufoase...

Clatite pufoase reteta cu afine
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola