Ingrediente
● 3 buc pulpa de pui dezosata |
● 2-3 dovlecei |
● 3-4 rosii |
● sare dupa gust |
● ulei cat vreti sa folositi pentru mujdei |
● 1 capatana de usturoi |
● marar dupa gust |
● 2 felii de cascaval |
● cascaval ras dupa preferinta |
● rosii pentru decor |
Mod de preparare
Carnea se spala, se dezoseaza, se bate, se pune sare pe ea si se pune pe gratar. Se prajeste bine.
Intre timp se spala dovleceii si rosiile. Dovleceii se feliaza dar nu de tot ci pana aproape de codita, se sareaza fiecare felie si se pun cu codita in sus pe o farfurie sa se scurga. Rosile se feliaza, se aseaza si ele pe farfurie.
Carnita, dupa ce este gata, se feliaza si ea. Se face mujdeiul de usturoi cam asa... se curata usturoiul se piseaza cu un cutit apoi se toaca, se adauga sare se amesteca bine, apoi se adauga tot cate putin ulei si se freaca pana se face ca o pasta si isi mareste volumul... daca doriti adaugati si apa p[entru a mai subtia mujdeiul.
Deci feliile de carne se stropesc din belsug cu usturoi, se aseaza intre feliile de dovlecei. Se aranjeaza si felii de rosii intre ele si apoi se prind cu un betisor de lemn. Se aseaza in tava cu putin ulei si se dau la cuptor. Inainte de a se pune in cuptor se mai stropesc cu mujdei
Se acopera cu o folie de aluminiu (sa aveti grija sa nu atinga folia mancarea) si se da la cuptor. Cand incep sa miroase tare de tot, se scoate folia, se mai tin la cuptor vreo 10 -15 minute apoi se scot. Feliile de cascaval se aseaza intre feliile de dovlecei si se presara si deasupra cateva firicele de cascaval. Se presara si marar si mujdei de usturoi daca mai doriti. Se decoreaza cu rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Dovlecel Evantai" nu uita sa ii faci un review.
Intre timp se spala dovleceii si rosiile. Dovleceii se feliaza dar nu de tot ci pana aproape de codita, se sareaza fiecare felie si se pun cu codita in sus pe o farfurie sa se scurga. Rosile se feliaza, se aseaza si ele pe farfurie.
Carnita, dupa ce este gata, se feliaza si ea. Se face mujdeiul de usturoi cam asa... se curata usturoiul se piseaza cu un cutit apoi se toaca, se adauga sare se amesteca bine, apoi se adauga tot cate putin ulei si se freaca pana se face ca o pasta si isi mareste volumul... daca doriti adaugati si apa p[entru a mai subtia mujdeiul.
Deci feliile de carne se stropesc din belsug cu usturoi, se aseaza intre feliile de dovlecei. Se aranjeaza si felii de rosii intre ele si apoi se prind cu un betisor de lemn. Se aseaza in tava cu putin ulei si se dau la cuptor. Inainte de a se pune in cuptor se mai stropesc cu mujdei
Se acopera cu o folie de aluminiu (sa aveti grija sa nu atinga folia mancarea) si se da la cuptor. Cand incep sa miroase tare de tot, se scoate folia, se mai tin la cuptor vreo 10 -15 minute apoi se scot. Feliile de cascaval se aseaza intre feliile de dovlecei si se presara si deasupra cateva firicele de cascaval. Se presara si marar si mujdei de usturoi daca mai doriti. Se decoreaza cu rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Dovlecel Evantai" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany