Cotlet in Crusta de Pesmet Aromat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cotlet in Crusta de Pesmet Aromat

Ingrediente

  • Cantitati pentru 6 persoane
  • 1,200 gr cotlet
  • 500 gr pesmet din crutoane
  • 400 gr masline Kalamata
  • verzi si brune
  • 3 linguri mustar Dijon cu boabe
  • 1 kg rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 6 catei usturoi
  • ardei iute (optional)
  • 2 fire cimbru
  • 2 fire tarhon
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Incepe prin a-ti face pesmet din crutoane prajite in unt: taie cubulete mici din paine, coacele in cuptor si cand sunt aurii spre brun, scoate-le si scutura-le in tava cu bucatele de unt presarate deasupra, pana se topeste untul si crutoanele capata un miros si gust placut. Cand se racesc, da-le prin masina de carne cu sita mare.

Aseaza pe un fund de lemn bucata de cotlet si cresteaza-i in forma "diamant" pielita si grasimea care altfel se va strange la gatire. Taie 6 felii groase, sareaza, pipereaza si picura ulei pe toata suprafata. Prajeste feliile astfel obtinute pe ambele parti, doar atat cat sa sigilezi inauntru sucurile. Scoate si rezerva pe o farfurie.

Toaca ceapa si usturoiul. Decojeste rosiile si fa-le cuburele. Incinge tigaia, mai adauga ulei daca e nevoie si caleste ceapa, adauga usturoiul si stinge cu rosiile. Pune o crenguta de tarhon si una de cimbru pentru aroma. (Scoate-le inainte de-a servi.) Sareaza si pipereaza.

Intre timp toaca maslinele verzi, amesteca-le cu pesmetul din crutoane prajite in unt si frunzele de tarhon. Unge feliile de cotlet partial prajite cu mustar Dijon integral (cu boabe) si presara pesmetul aromat deasupra.

Intoarce-te la tigaia cu rosiile care fierb, potriveste feliile de cotlet in sos in asa fel incat partea tapetata cu pesmet sa ramana deasupra sosului. Adauga maslinele negre, pune capac si fierbe la foc mic 10 minute.

Cand cotletul este gata, scoate-l si lasa-l sa se odihneasca pana tai si adaugi in sos tarhonul, patrunjelul si frunzele de cimbru tocate. Gusta sosul si daca mai trebuie adauga sare si piper. Dar cu chibzuinta fiindca maslinele isi vor mai lasa din sare pana a doua zi.

Feliaza cotletul si serveste cu piure de cartofi si sos aromat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie