Ingrediente
● 1 kg ceafa mistret (se poate folosi la fel de bine si ceafa de porc |
● cotlet sau pulpa) |
● 100 gr untura (sau 150 ml ulei) |
● 2 morcovi mai mari ( 150 gr ) |
● 1 radacina patrunjel |
● 30 gr telina |
● 3 cepe (cca 100 gr) |
● 2 foi dafin |
● 200 ml vin alb sec sau demisec |
● 1 litru supa de carne (2 cuburi de supa dizolvate intr-un l de apa) |
● 300 ml smantana |
● 1/2 lamaie |
● 1/2 legatura patrunjel verde |
● faina |
● sare |
● piper macinat |
● 1 lingurita mustar dulce (daca nu aveti folositi cel clasic la care adaugati 1/2 lingurita zahar) |
Mod de preparare
Carnea se taie felii de grosimea unui deget. Se sareaza, pipereaza si se presara cu un pic de faina pe ambele parti. Untura se pune la incins si carnea se prajeste la foc iute pe ambele parti. Se scoate intr-un alt vas si pe untura ramasa calim ceapa razuita impreuna cu morcovii, patrunjelul si telina razuita. Se stinge totul cu 200 ml vin si 200 ml supa dupa care se toarna peste carne.
Se adauga si restul de supa peste se adauga 2 foi dafin, coaja razuita de la 1/2 de lamaie si piper macinat. Se fierbe sub capac pana carnea se inmoaie ( daca mai e nevoie se mai adauga apa sau supa).
Cand carnea este fiarta adaugam peste urmatorul amestec : 1 lingurita de mustar dulce se amesteca cu zeama de la 1/2 lamaie si cu 300 ml smantana. Se toarna peste carne si se potriveste de gust cu sare si se pune si 1/2 legatura patrunjel tocat lasand sa dea un clocot.
Se serveste cu garnitura de orez, dar la fel de bine se potriveste si cartofii pireu sau cei natur.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ceafa De Mistret Cu Legume" nu uita sa ii faci un review.
Se adauga si restul de supa peste se adauga 2 foi dafin, coaja razuita de la 1/2 de lamaie si piper macinat. Se fierbe sub capac pana carnea se inmoaie ( daca mai e nevoie se mai adauga apa sau supa).
Cand carnea este fiarta adaugam peste urmatorul amestec : 1 lingurita de mustar dulce se amesteca cu zeama de la 1/2 lamaie si cu 300 ml smantana. Se toarna peste carne si se potriveste de gust cu sare si se pune si 1/2 legatura patrunjel tocat lasand sa dea un clocot.
Se serveste cu garnitura de orez, dar la fel de bine se potriveste si cartofii pireu sau cei natur.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ceafa De Mistret Cu Legume" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
cristall
• 19.04.2009 14:52:03
am facut reteta si pot spune ca am avut succes!!!multumesc din suflet!
fff bun si gustos!!
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 19.04.2009 23:05:35
Sa va fie de bine Cristall :) Nici nu iti dai seama cat de fericita sunt cand o reteta postata este de folos cuiva . Multe pupice