Carnati Prajiti si Piure de Cartofi cu Spanac

Complexitate
redusa
Carnati Prajiti si Piure de Cartofi cu Spanac

Ingrediente

  • 500 g carnati proaspeti
  • afumati
  • ulei pentru prajit carnatii
  • 500 g spanac
  • 300 g cartofi
  • 20 g unt
  • 20 ml lapte cald
  • smantana, optional
  • 3- 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • sare
  • piper
  • nucsoara pudra, optional

Mod de preparare

Fierbeti carnatii in apa, 2- 3 clocote, scoateti si lasati la zvantat. Prajiti-i apoi in ulei, pe ambele parti, pana capata o culoare maro- aurie. Scoateti, dati deoparte si pastrati la cald. Curatati si spalati bine, in mai multe ape, frunzele de spanac.

Lasati-le la infuzat, 3 min, intr-o oala cu capac, in apa clocotita cu sare. Scurgeti, pastrand o parte din zeama si treceti imediat spanacul sub un jet de apa rece. In felul acesta, spanacul se va inmuia destul, ramane verde frumos, usor crocant si ce este mai important, nu-si pierde in apa constituentii. Tocati grosier.

Separat, fierbeti in apa sarata, 20 min, cartofii curatati si taiati cubulete. Scurgeti si pasati imediat, adaugand smantana (optional), untul si laptele cald. Amestecati cu usturoiul, spanacul si atata zeama in care a fiert acesta, cat sa obtineti consistenta dorita la piure.

Condimentati cu sare, piper, nucsoara pudra (optional), dupa gust.

Serviti cald alaturi de carnatii prajiti si o salata de sezon.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Macaroane cu branza Cheddar si rosii
Bucataras.RO

Macaroane cu branza Cheddar si rosii

Macaroane cu branza Cheddar si rosii
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola