Burger cu Piept de Curcan si Dovlecel

Complexitate
redusa
Burger cu Piept de Curcan si Dovlecel

Ingrediente

  • Face 6 burgeri
  • Pentru marinat:
  • 250 g piept de curcan taiat bucati mici
  • 2 cepe verzi taiate marunt
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • 1 lingurita sos soia ecologic
  • 1/4 lingurita sos Worcestershire
  • 1/4 ardei chili taiat marunt (semintele si membranele scoase) un praf de cimbru uscat
  • 45 ml ulei de masline extra virgin
  • un praf de enibahar
  • 5 frunze de menta proaspata taiate marunt
  • 1/2 lingurita mustar Dijon
  • Pentru ansamblu:
  • 1 dovlecel razalit
  • 2 oua ecologice
  • 1 cartof fiert razalit
  • 100 g pesmet
  • Pentru sos (optional) 100 g iaurt grecesc
  • 1 lingura ketchup
  • 1/2 lingurita mustar Dijon
  • 1 lingurita menta proaspata taiata marunt
  • 1 catel mic de usturoi razalit fin
  • cativa stropi de tabasco sau Franks

Mod de preparare

Puneti toate ingredientele pentru marinat intr-un bol, amestecati-le bine dupa care acoperiti cu o folie de plastic si refrigerati o ora. Intre timp pregatiti restul de ingrediente pentru ansamblu si puneti-le intr-un bol. Preparati apoi sosul, acoperiti si lasati-l la rece.

Scoateti bolul cu bucatile de curcan si puneti-le intr-un blender impreuna cu toate ingredientele cu care a fost marinat. Pulsati pana cand sunt bine maruntite. Transferati in bolul cu restul de ingredientele pentru ansamblu si amestecati.

Preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5). Pregatiti o tava cu folie de aluminiu si ungeti cu putin ulei de masline. Impartiti amestecul in 6 parti egale (sau in cate parti doriti in functie de cat de mari vreti burgerii) apoi formati burgeri.

Intr-o tigaie de inox sau fier la foc mic puneti o lingura de ulei de masline si aranjati cati burgeri incap. Prajiti aproximativ 2-3 minute pe o parte, indeajuns sa le dati 'o fata'. Transferati apoi in tava si coaceti in cuptor aproximativ 15 minute. Serviti pe chifle (preferabil de casa) cu salata preferata si sosul pregatit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Colaci impletiti
Bucataras.RO

Colaci impletiti

Colacul este un fel de paine dospita, avand forma de inel, sau forma rotunda cu diverse ornamente ori impletituri, iar...

Colaci impletiti
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola