Budinca din carne

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

400 gr carne fiarta si tocata (eu am pus carne de vita+un carnat)
1 morcov taiat feli subtiri
1 mar taiat cubulete
2 oua
3-4 linguri amidon
200-250gr lapte
100 gr smantana
1-2 liguri ulei
2 linguri pesmet
oregan, sare piper

Mod de preparare

Intr-un vas amestecam amidonul si laptele, punem pe foc si lasam pana se ingroasa (3-4min.) Luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin apoi amestecam cu smantana.

Separam ouale, si batem albusul spuma.

Amestecam carnea tocata cu marul, galbenusurile, jumatate din sosul de smantana, oregan, sare si piper. Omogenizam bine.

Ungem si tapetam cu pesmet un vas care merge la cuptor, si punem compozitia de carne, peste care punem si cealalta jumatate de sos. Aranjam si morcovii, apoi punem albusul batut spuma.

Dam la cuptor pentru 30-35 min. la foc potrivit.

Lasam sa se raceasca putin apoi cu un cutit bine ascutit , portionam dupa dorinta.

Este delicios, ne-a placut mult de tot !!
Se poate face si cu carne de pui (asa am sa fac eu tura urmatoare).

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Budinca din carne" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Budinca din carne