Salau in dovleac placintar

Postat pe: 06-11-2018
(0)

Ingrediente

1 dovleac placintar,mare si frumos cat sa incapa in el doi pesti mari si frumosi
2 bucati salau, cam asa sa tot aiba cate 500 gr.fiecare bucata
4 cartofi potrivit de mari
10 cepe baby
1 capatana de usturoi
1 lingura sare
ierburi aromate,rozmarin,maghiran,oregano
1/2 lingurita piper boabe
1 mar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

4 portii

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri.
Se sareaza pestii, se condimenteaza cu ierburi aromate si se introduc in dovleac pe margini, in mijloc se pun cartofii taiati cubulete si amestecati cu sare, ierburi aromate si piper, se pune marul intreg in mijloc, se pune capac si se asaza dovleacul intr-o tava.

Se da tava la cuptor, la foc mare pentru circa o ora, dupa care se scoate capacul si se infinge o scobitoare in dovleac sa iasa surplusul de lichid din dovleac, se lasa inca vreo 10 minute sa se parjoleasca putin marul, apoi se opreste focul si se scoate dovleacul din cuptor. Sa aveti pofta, dragilor la un deliciu culinar de exceptie!
Nota:
Aveti grija sa nu gauriti dovleacul cand in scobiti, caci va curge lichid din el si se va arde dovleacul, coaja este tare si este ca invelisul unei oale sau tavi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Salau in dovleac placintar" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Salau in dovleac placintar