File de biban in crusta de pesto, cu sos de rosii, sote de ciuperci, piureuri duo si morcovi caramelizati

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
140 minute
Complexitate
medie
File de biban in crusta de pesto, cu sos de rosii, sote de ciuperci, piureuri duo si morcovi caramelizati

Ingrediente

  • Pentru pește:
  • 4 fileuri de biban
  • 800 ml sos de roșii gata pregătit
  • sucul de la 1/4 lămâie
  • condimente pentru pește
  • 4 linguri de pesto cu busuioc Panzani
  • 3 linguri de pesmet
  • Pentru soteul de ciuperci:
  • 30 de grame unt
  • 400 de grame ciuperci champignon feliate
  • 2 cepe verzi tocate mărunt
  • 2 ardei capia mici feliati julien
  • 1 lingura de coniac
  • 1 lingura de sos Worchester
  • sare
  • piper
  • 2 fire de cimbru
  • 3 căței de usturoi striviti
  • 30 de ml ulei de măsline
  • Pentru piureuri:
  • 1 kg cartofi albi, curățati, feliati
  • 60 de grame baby spanac
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 1/2 linguriță de chimen
  • 1 linguriță de hrean conservat în oțet sau pastă de hrean
  • 2 lingurițe muștar iute cu boabe
  • 6 linguri de lapte călduț
  • 40 de grame unt
  • Pentru morcovii caramelizati:
  • 4 morcovi noi mai mici, curățati si lăsați întregi
  • Sucul de la o portocală
  • 30 de grame unt
  • 2 linguri sirop de artar sau miere
  • 2 linguri de vin alb sec
  • 2 linguri de apă

Mod de preparare

Pentru pește, se asezoneaza fileurile, se stropesc cu suc de lămâie, nu înainte de a preincalzi cuptorul la 200 de grade Celsius.
Sosul de roșii se amestecă cu o lingura de pesto, se pune într-o tavă potrivită și se dă la cuptor pentru 10 minute.
Sosul pesto rămas se amestecă cu pesmetul, se presează pe fiecare file, apoi bucățile de pește se așază peste sosul de roșii și se reintroduce tava în cuptor pentru 15 minute, până se pătrunde peștele.

Pentru piureuri, rețete proprii, se fierb cartofii în apă sărată 20 de minute, spanacul se fierbe 2 minute, din momentul în care apa dă în clocot. Se strecoară.
Spanacul se pasează, la fel și cartofii, ambele în două recipiente separate.
Peste cartofi, se adaugă laptele, untul, sare și piper dupa gust.
Compoziția rezultată se împarte în două.
Într-un sfert din aceasta, se adaugă spanacul, nucsoara, chimenul, sare, piper, dacă mai este nevoie, iar în restul rămas, hreanul, mustarul. Se pasează din nou.
Rezultă două piureuri diferite.

Pentru morcovii caramelizati, se calesc în unt, morcovii, 15 minute, se adaugă compoziția lichida, se fierbe totul acoperit 30 de minute, până ce scade lichidul, morcovii sunt fierti și se caramelizeaza, completandu-se cu apă călduță, la nevoie.
Pentru soteul de ciuperci, rețetă proprie, se calesc ceapa și ardeii în unt cu ulei de măsline 5 minute, se sting cu coniac, se flambeaza cu un arzător de bucătărie sau simplu, cu un chibrit, se adaugă restul ingredientelor, se mai calesc 5 minute, până scade apa lăsată de ciuperci și acestea sunt gata.
E o mâncare simplă, gustoasă, destul de rapid de pregătit și...sănătoasă!
Poftă bună vă doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Clatite pufoase reteta cu afine
Bucataras.RO

Clatite pufoase reteta cu afine

Clatite pufoase reteta Ia sa vedeti voi ce-am mai mesterit eu impreuna cu Breville Panini Maker 😉 Niste clatite pufoase...

Clatite pufoase reteta cu afine
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola