Vinete umplute cu quinoa

Portii
2
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Vinete umplute cu quinoa

Ingrediente

  • - 2 vinete maricele
  • - 1 ceapa mare
  • - 1 morcov
  • - 2 linguri ulei
  • - 3 linguri quinoa fiarta
  • - sare
  • - piper
  • - pudra de ghimbir
  • - 50ml bullion
  • Extra :
  • - 250 ml bullion
  • - 100 ml apa
  • - oregano
  • - smantana vegetala de soia

Mod de preparare

Vinetele le spalam si le taiem in jumate pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite, scobim mijlocul vinetei astfel incat sa facem loc pentru umplutura. Presaram vinetele cu sare si lasam sa stea.
Pana cand vinetele scobite lasa zeama, ne ocupam de umplutura .
Ceapa o tocam si o calim in 2 linguri de ulei impreuna cu morcovul . Adaugam si miezul de vinete rezultat din scobire . Acest miez daca este bucati mai mari, il taiem. Lasam legumele sa se caleasca si asezonam. Adaugam 50 ml bullion si quinoa. Eu in loc de piper folosesc pudra de ghimbir, dar se poate folosi si piper si ghimbir.
Scurgem bine vinetele scobite de zeama lasata si le umplem cu compozitia. Asezam in tava si tunam pe langa ele 250 ml bulion amestecat cu 100 ml apa si cu oregano. Dam totul la cuptorul incins la 180-200 grade, pana cand intra bine scobitoarea in vinete .
Servim cald cu o lingura de smantana vegetala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Inghetata de catina si zmeura
Bucataras.RO

Inghetata de catina si zmeura

Ideea de a face inghetata de catina mi-a venit saptamana trecuta. Pentru ca stim cu totii cat este de buna catina pentru...

Inghetata de catina si zmeura
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola