Se taie 2 cepe marunt si se calesc in putin ulei, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 5 minute. Cand scade apa, se adauga morcovul ras, maslinele curatate de samburi si feliate (eu am ales unele direct feliate), cateva foi de dafin. Se potriveste de sare si piper (fiecare dupa gust) si se mai adauga apa de grosimea a doua degete. Lasam sa fiarba aprox 20 de minute.
Intre timp, punem pastele la fiert cu un varf de sare si putin ulei.
Se pregateste sosul, adaugand peste masline 2 linguri cu bulion sau suc de rosii si se amesteca bine.
Se scurg pastele de apa si se adauga peste sos, amestecand. Se mai lasa sa fiarba cam 5 minute, apoi se da de pe foc.
Se presara putin cascaval vegetal ras si se da la cuptorul preincalzit pentru 15 minute, la foc mediu.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/11/paste-cu-masline-si-sos-de-post.html
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii