Se curata urzicile si se spala in mai multe ape. Se oparesc urzicile in apa cu sare, se scot si se lasa sa se scurga. Oprim 300 ml de zeama de la urzici.
Punem jumatate din ulei intr-o tigaie la incins. Calim usturoiul tocat marunt in uleiul incins pana devine auriu, apoi il scoatem.
Tocam urzicile marunt impreuna cu usturoiul.
Peste uleiul din tigaie adaugam 2 linguri de faina si amestecam energic ca sa nu se prinda, apoi incorporam incet din deama de la urzici si amesteca pana obtinem un sos gros de consitenta la ciulama.
Adaugam urzicile si , condimentam cu sare si piper si amestecam bine. Daca mancarea este prea groasa putem sa mai subtiem cu putina zeama de la urzici.
Alaturi pregatim o mamaliga dintr-o cana de malai, 3 cani de apa sis are. La final cand mamaliga e fiarta adaugam putin ulei si mestecam bine.
Se servesc urzicile pe pat de mamaliga alaturi de un ou prajit .
Pofta buna !
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii