Punem fasolea la fiert intr-o oala de 4 litri, avand grija sa inlocuim apa cel putin o data (cu o alta fierbinte). Dupa ce fierbe foarte bine, scurgem fasolea de apa si o pasam cu ajutorul blender-ului, adaugand sarea dupa gust. Maruntim usturoiul si il pasam cu putin ulei, il adaugam peste fasolea facaluita amestecand pentru omogenizarea completa.
Cat timp fierbe fasolea, pregatim prajeala si salata de ardei copti.
Tocam ceapa marunt si o punem la calit in ulei pana cand devine translucida. Adaugam apoi bulionul/sucul de rosii si lasam sa fiarba pentru inca 5-10 minute.
Separat, spalam ardeii, ii coacem uniform, pe o tava de aragaz, ii curatam de coaja si ii clatim, dupa care ii asezam intr-un bol. Adaugam sare dupa gust, ulei de masline si otet balsamic Ii pastram la rece una-doua ore pentru a isi intensifica aromele.
La servire se adauga patrunjelul tocat marunt.
Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii