Daca sunteti fan soya sau tofu aceasta budinca neutra este versatila. Fie ca o serviti dulce sau sarata. Este o sursa foarte buna de proteine, amino acizi, deasemenea daca sunteti la dieta sau aveti deficienta de calciu sau magneziu. Pentru rezultate ideale de recomandat sa folositi sulfat de calciu alimentar (Gypsum) dar se poate si cu clorura de magneziu alimentar (Nigari). Sulfatul de calciu produce o budinca de textura fina. Clorura de Magneziu este cel mai folosit cand faceti tofu ferm.
Amestecati bine laptele soya cu sulfat de calciu dizolvat si transferati intr-un bol de supa adanc dar nu de capacitate mare, incat sa va incapa in vasul de aburi. Bolul sa fie rezistent la temperaturi mari. Fierbeti pe aburi 20 de min apoi lasati sa se raceasca 10 minute cel putin. Puteti sa serviti cald sau rece.
Cele mai simple metode de a servi:
Dulce- caramel sau topiti intr-o cratita putin zahar brun, ghimbir proaspat (sau scortisoara) dupa gust si putina apa pana la textura dorita
Sarat - dupa gust sos soya, ulei de chili si/sau ulei de seminte de susan prajit
Daca doriti sa faceti lapte de soya de casa concentratie ideala pentru aceasta budinca: proportie cantitati 1/7
1 cana (de 250 ml ) fasole soya pe care o puneti la inmuiat peste noapte
7 cani apa (250 ml)
Pulsati intr-un robot si strecurati laptele print-un tifon. Aduceti apoi la punctul de fierbere si luati de pe flacara.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAstazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...
Ostropel de pui ca la mama acasaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii