Ardei umpluti cu orez si legume

Portii
3
Complexitate
medie
Ardei umpluti cu orez si legume

Ingrediente

  • 3 ardei grași roșii, tăiați pe jumatate și curătați de semințe și membrane
  • 150 grame orez basmati
  • 4 morcovi medii curățati
  • 2 cepe medii
  • 1 broccoli mediu
  • 5 căței de usturoi curățati
  • 2 linguri dulceață de ardei iute
  • 1/2 linguriță pastă de ardei iute
  • 1 linguriță boia
  • Câte o lingura de verdeturi proaspete (eu am avut congelate), respectiv busuioc, cimbru, pătrunjel
  • 4 linguri ulei
  • 1 foaie dafin
  • Cremă de oțet balsamic
  • Sare, piper după gust
  • 950 ml apă călduță
  • 2 dovlecei mici curățati
  • Sos dulce-acrișor ( eu am folosit din cămara proprie)

Mod de preparare

Broccoli se curăță, se separă inflorescentele și fiecare dintre acestea se taie felii subtiri, morcovii se dau pe razatoarea mare, dovleceii se toacă cubulete, ceapa mărunt.
Usturoiul se piseaza într-un mojar, cu condimentele, verdeturile și două linguri ulei .

Se încinge o tigaie antiaderenta în care se pun doua linguri ulei, apoi se caleste ceapa, până se înmoaie puțin, circa 5 minute, se adaugă morcovul, se lasă 5 minute amestecând des, urmează dovleceii care se mai calesc 3 minute, apoi orezul, 3 minute , broccoli și mixtura de condimente cu usturoi care se mai lasă 3 minute. Peste toate acestea, se adaugă o frunză de dafin, puțină sare și piper, plus 950 ml apă călduță.
Se fierbe totul cu capac 20 minute, până când legumele si orezul absorb apa.
Între timp, se preincalzeste cuptorul la 220 grade Celsius, jumătățile de ardei se așază într-o tavă tapetata cu foaie de copt, se stropesc cu puțin ulei, se presară pe fiecare, sare , piper și se umplu cu compoziția de orez și legume.
Pe fiecare jumătate de ardei, se pune puțină cremă de oțet balsamic și câteva picături de ulei .
Ardeii se coc circa 35-40 minute, până li se înmoaie puțin coaja (se vor testa cu o furculița).
Când sunt gata, se servesc cu un sos dulce-acrișor alături!
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie