Spalam pulpele, le crestam, le saram, le asezam intr-o tava, fara ulei sau apa si le dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cca. o ora. Intre timp, pregatim legumele, le curatam, telina o taiem bastonase, iar morcovii si dovleceii ii “feliem” fasii subtiri, cu cutitul economic ( cum curatam coaja), in forma de tagliatelli. Atentie: miezul de dovlecel nu il folosim, il putem folosi pentru o alta mancare. Intr-o tigaie adanca (wok), se calesc intai telina si morcovul in ulei cu sare si piper, cca. 10 minute, amestecand continuu pana se inmoaie un pic, apoi le rasturnam intr-o oala, adaugam vinul si usturoiul pisat si le acoperim cu un capac. In tigaia in care am calit radacinoasele, calim si dovlecelul, in ulei cu sare si piper, cca. 5 minute, apoi il punem peste morcovi si telina si le tinem acoperite pana se racoresc un pic.
Impartim foile de orez in 4 patratele, fiecare. Intr-o tava, asezam 4 pahare de tuica cu fundul in sus, punem cate un patratel de foaie peste fundul paharului si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cca. 1 minut, le scoatem usor si punem si celelalte patratele. Lasam sa se raceasca, apoi le umplem cu tagliatellele de legume si servim cu pulpele cu un strop de sos de stridii si multa voie buna. Pofta buna!
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor Este o mâncare delicioasă, ușor de făcut și care se poate servi și rece, la micul dejun sau la cină....
Crap la cuptor cu legume, in sos de rosiiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii