Placinta cu pui si ciuperci

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Placinta cu pui si ciuperci

Ingrediente

  • • 1 piept de pui
  • • (puteti folosi si pulpe superioara dezosate)
  • • 300 g ciuperci
  • • 4-5 cepe verzi
  • • 1 catel de usturoi
  • • cimbru verde
  • • 100 g bacon
  • • 2 linguri de faina
  • • 250 ml vin
  • • 250 g smantana
  • • sare
  • • piper
  • • 1 buc foietaj
  • • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Intr-o cratita incalzita, punem 50 g unt si 2 linguri de ulei de masline. Adaugam ceapa verde si o lasam pana se inmoaie putin. Adaugam baconul taiat marunt si bucatile de carne de pui. Presaram cimbrul verde.
Cand s-a albit carnea de pui, adaugam 2 linguri de faina alba si 250 ml vin alb sau roze. Punem capacul si lasam sa fiarba carnea.
Taiem ciupercile in sferturi si le punem intr-o cratita. Presaram sare si le lasam sa se rumeneasca putin, sa-si intesifice aroma.
Dupa ce s-au rumenit, le punem in cratita peste carne si mai adaugam sare piper, cimbru. ardei iute si un catel de usturoi maruntit. Daca este nevoie, mai adaugam apa calda. Cand puiul e facut, se opreste focul si se adauga smantana. Se amesteca.
Turnam compozitia intr-o forma de placinta si deasupra punem foietajul. Ungem cu ou si dam la cuptor, pana se rumeneste frumos. (25-30 minute)
Pofta buna!

PS: Daca nu doriti sa folositi faina, puteti sa inlocuiti cu amidon.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie