Placinta cu pui si ciuperci

Postat pe: 26-04-2017
(0)

Ingrediente

• 1 piept de pui
• (puteti folosi si pulpe superioara dezosate)
• 300 g ciuperci
• 4-5 cepe verzi
• 1 catel de usturoi
• cimbru verde
• 100 g bacon
• 2 linguri de faina
• 250 ml vin
• 250 g smantana
• sare
• piper
• 1 buc foietaj
• 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

6 portii
Intr-o cratita incalzita, punem 50 g unt si 2 linguri de ulei de masline. Adaugam ceapa verde si o lasam pana se inmoaie putin. Adaugam baconul taiat marunt si bucatile de carne de pui. Presaram cimbrul verde.
Cand s-a albit carnea de pui, adaugam 2 linguri de faina alba si 250 ml vin alb sau roze. Punem capacul si lasam sa fiarba carnea.
Taiem ciupercile in sferturi si le punem intr-o cratita. Presaram sare si le lasam sa se rumeneasca putin, sa-si intesifice aroma.
Dupa ce s-au rumenit, le punem in cratita peste carne si mai adaugam sare piper, cimbru. ardei iute si un catel de usturoi maruntit. Daca este nevoie, mai adaugam apa calda. Cand puiul e facut, se opreste focul si se adauga smantana. Se amesteca.
Turnam compozitia intr-o forma de placinta si deasupra punem foietajul. Ungem cu ou si dam la cuptor, pana se rumeneste frumos. (25-30 minute)
Pofta buna!

PS: Daca nu doriti sa folositi faina, puteti sa inlocuiti cu amidon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta cu pui si ciuperci" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

O placinta pentru cina. Mai bun de atat ce sa fie?

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta cu pui si ciuperci