Placinta cu pui si ciuperci

Postat pe: 26-04-2017
(0)

Ingrediente

• 1 piept de pui
• (puteti folosi si pulpe superioara dezosate)
• 300 g ciuperci
• 4-5 cepe verzi
• 1 catel de usturoi
• cimbru verde
• 100 g bacon
• 2 linguri de faina
• 250 ml vin
• 250 g smantana
• sare
• piper
• 1 buc foietaj
• 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

6 portii
Intr-o cratita incalzita, punem 50 g unt si 2 linguri de ulei de masline. Adaugam ceapa verde si o lasam pana se inmoaie putin. Adaugam baconul taiat marunt si bucatile de carne de pui. Presaram cimbrul verde.
Cand s-a albit carnea de pui, adaugam 2 linguri de faina alba si 250 ml vin alb sau roze. Punem capacul si lasam sa fiarba carnea.
Taiem ciupercile in sferturi si le punem intr-o cratita. Presaram sare si le lasam sa se rumeneasca putin, sa-si intesifice aroma.
Dupa ce s-au rumenit, le punem in cratita peste carne si mai adaugam sare piper, cimbru. ardei iute si un catel de usturoi maruntit. Daca este nevoie, mai adaugam apa calda. Cand puiul e facut, se opreste focul si se adauga smantana. Se amesteca.
Turnam compozitia intr-o forma de placinta si deasupra punem foietajul. Ungem cu ou si dam la cuptor, pana se rumeneste frumos. (25-30 minute)
Pofta buna!

PS: Daca nu doriti sa folositi faina, puteti sa inlocuiti cu amidon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta cu pui si ciuperci" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

O placinta pentru cina. Mai bun de atat ce sa fie?

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta cu pui si ciuperci