Sos bolognese
- Se curăță legumele și se toacă mărunt;
- Se călește usturoiul în ulei, apoi se adaugă ceapa și restul legumelor și se amestecă;
- Se adaugă și carnea tocată și se călește totul până ce carnea capătă puțină culoare;
- Se adaugă pasta de tomate, apa și condimentele după gust;
- Se gătesc la foc mediu aproximativ o oră, până ce carnea este gătită corect și până ce sosul ajunge la consistența dorită; de preferat este să folosiți un sos gros;
Foile de clătite
- Se face o compoziție de clătite, rapidă și ușoară și obțineți niște foi de lasagna moi și gustoase;
- Mixați ouăle cu sarea și cu laptele, după care adăugați făină până obțineți consistența dorită. Eu am făcut aceste foi puțin mai groase decât prefer clătitele dulci;
- Se gătesc precum clătitele, în tigaie;
Sosul bechamel
- Se topește untul;
- Se adaugă făina și se amestecă energic până se obține o textură ca un aluat;
- Se adaugă lapte puțin câte puțin; se amestecă bine după fiecare tranșă, până ce este încorporat complet;
-Adăugați condimentele și fierbeți la foc mic amestecând continuu până ce sosul capătă o consistență groasă;
Asamblare
- Se tapetează o tavă cu unt;
- Începem să facem straturile: Primul va fi unul subțire de sos, pentru a nu se lipi de tavă;
- Așezăm apoi o foaie de clătite, apoi sos bolognese, apoi sos bechamel, urmat de mozzarella rasă;
- Se urmează această procedură până se termină compoziția sau până se construiește lasagna de înălțimea dorită. Eu am făcut și extra 3 clătite bolognese împăturite;
- Lasagna se finalizează cu strat de foaie, pe care punem mozzarella.
- Se dă la cuptorul preincazit la 170 de grade și se ține în cuptor aprox. 15 minute – cât să se topească mozzarella și să se întrepătrundă aromele.
- La servire eu am adăugat pesto;
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii