Intr-un castron incapator, amestecati faina, bicarbonatul (cernute impreuna), sarea si zaharul. Faceti la mijloc o adancitura in care puneti ouale batute si 150 ml lapte. Amestecati si mai adaugati lapte cat sa se lege un aluat, nu foarte tare. Framantati aluatul obtinut (se bate de aproximativ 200 ori) pana face besici. Adaugati apoi cuburile de paine si omogenizati.
Puneti la fiert, intr-o cratita mai larga, apa usor sarata.
Dati forma de paine aluatului, puneti-l intr-un tifon si legati capetele. Legati in asa fel incat aluatul sa aiba loc sa creasca (isi va dubla volumul)
Introduceti-l in vasul cu apa clocotita si lasati-l la fiert, 45 min, intorcand "painea" sa se "coaca" uniform. Scoateti-l din apa si tifon, acoperiti-l cu un alt tifon uscat si lasati-l sa se raceasca. Veti fi surprinse de ce ati obtinut.
Le-am servit cu o tocanita, cu carne de porc, tot elvetiana.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAstazi vom prepara un milkshake super simplu, rapid si foarte racoritor: Milkshake din zmeura si banana, ideal pentru micul...
Milkshake cu zmeura si bananaReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii