Prune marinate cu usturoi

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Prune marinate cu usturoi

Ingrediente

  • prune lunguiete, care se crapa usor si samburele se desprinde usor,
  • cativa catei de usturoi
  • 500 ml apa
  • 200g zahar
  • 50 ml otet de 9%,
  • 2-3 cuisoare
  • 2-3 boabe de ienibahar

Mod de preparare

Se spala bine prunele, apoi se cresteaza intr-o parte, fara a se desprinde in doua, astfel incat sa strecuram in interior un catel mic de usturoi. Procedam asa cu toate prunele pana ce umplem borcanele.

Se pune apa la fiert cu toate ingredientele, apoi fierbinte turnam acest amestec peste prune. Lasam sa se raceasca, apoi scurgem amestecul de condimente si otet si dam iarasi in clocot si iarasi turnam peste prunele umplute cu usturoi din borcane.

Lasam sa se raceasca si din nou scurgem amestecul, il dam in clocot si turnam fierbinte, dar acum infiletam capacele bine. Acoperim cu un prosop gros si lasam sa raceasca in voie, apoi depozitam la rece.

Este o garnitura perfecta pentru o friptura de pasare, preparata la gratar sau cuptor sau pentru delicioasele rulouri din piept de pui cu umplutura de prune!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc