Branza trebuie sa fie seaca si pentru acest lucru, eu am pus-o intr-un tifon si am lasat-o cateva ore sa lase apa, apoi am strans tare cu tifonul pana nu a mai curs zer.
Branza o maruntim cu o furculita si adaugam in ea ouale batute cu o furculita, branza telemea razuita si faina. Din aceste ingrediente, facem un aluat cu care se poate lucra, chiar daca e usor moale.
Impartim aluatul in jumate. Intr-o parte, punem spanacul tocat marunt si scurs bine de lichid. Omogenizam pana se amesteca bine si se coloreaza usor in verde.
Pe masa presaram faina si formam din aluatul obtinut suluri ca si niste ,, carnati,,. Cu un cutit ascutit, taiem bucati egale. Daca copiilor vostri le face placere sa va ajute in bucatarie, se vor distra daca o sa ii lasati pe ei sa formeze sulurile de aluat.
II asezam intr-o tava presarata cu faina sau se pot lasa pe masa infainata.
Intr-o oala, punem la fiert 3 litri de apa cu sare. Cand apa fierbe, punem in ea gnocchi si ii lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata.
II scurgem.
Intr-o tigaie mai incapatoare, punem la topit untul impreuna cu 1 lingura ulei si bucati de ghimbir. Ghimbirul cand incepe sa prinda culoare, il scoatem. L-am folosit doar pentru a aromatiza untul.
Cand untul a devenit lichid, punem in el gnocchi si amestecam astfel incat sa ajunga fiecare prin unt.
Se servesc calzi cu parmezan razuit deasupra.
Clatite pufoase cu ciocolata sunt clatitele de care nu ma mai satur!
Desert clatite pufoase cu ciocolataInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii