Gnocchi cu branza colorati

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Gnocchi cu branza colorati

Ingrediente

  • -500 gr branza dulce seaca
  • -2 oua
  • -200 gr faina
  • -100 gr branza telemea
  • -50 gr spanac oparit si tocat
  • -100 gr unt
  • -2cm ghimbir
  • -parmezan pt servit

Mod de preparare

Branza trebuie sa fie seaca si pentru acest lucru, eu am pus-o intr-un tifon si am lasat-o cateva ore sa lase apa, apoi am strans tare cu tifonul pana nu a mai curs zer.

Branza o maruntim cu o furculita si adaugam in ea ouale batute cu o furculita, branza telemea razuita si faina. Din aceste ingrediente, facem un aluat cu care se poate lucra, chiar daca e usor moale.
Impartim aluatul in jumate. Intr-o parte, punem spanacul tocat marunt si scurs bine de lichid. Omogenizam pana se amesteca bine si se coloreaza usor in verde.
Pe masa presaram faina si formam din aluatul obtinut suluri ca si niste ,, carnati,,. Cu un cutit ascutit, taiem bucati egale. Daca copiilor vostri le face placere sa va ajute in bucatarie, se vor distra daca o sa ii lasati pe ei sa formeze sulurile de aluat.
II asezam intr-o tava presarata cu faina sau se pot lasa pe masa infainata.
Intr-o oala, punem la fiert 3 litri de apa cu sare. Cand apa fierbe, punem in ea gnocchi si ii lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata.
II scurgem.
Intr-o tigaie mai incapatoare, punem la topit untul impreuna cu 1 lingura ulei si bucati de ghimbir. Ghimbirul cand incepe sa prinda culoare, il scoatem. L-am folosit doar pentru a aromatiza untul.
Cand untul a devenit lichid, punem in el gnocchi si amestecam astfel incat sa ajunga fiecare prin unt.
Se servesc calzi cu parmezan razuit deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios
Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Sirop de patlagina
2
Parteneri
Melci pt pachetelul copiilor
Bucataras.RO

Melci pt pachetelul copiilor

Daca tot incepem scoala de luni, va aduc o reteta ce poate inlocuii sandvisul din pachetelul copiilor, cu niste melcisori...

Melci pt pachetelul copiilor
Clatite americane cu dulceata de gutui
Culinar.RO

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia