Galuste din Couscous

Complexitate
redusa
Galuste din Couscous

Ingrediente

  • 3 oua (cca 60 gr /ou)
  • 12 linguri couscous (mie imi place cel mai mult un couscous bio facut din 4 cererale: grau dur, grau Kamut, porumb si spelta)
  • 2 linguri ulei extravirgin de masline

Mod de preparare

Pentru ca am vazut ca apreciati couscous-ul, dupa retetele postate si pentru ca in urma comentariului pe care l-am facut la o reteta cineva m-a intrebat cum se prepara galustele din couscous, iata ca mi-am facut timp sa va impartasesc aceasta reteta.

Modul de preparare este identic cu cel de la galustele din gris (care mie nu prea mi-au iesit si asa mi-a venit ideea sa le fac din couscous -couscous-ul fiind mai familiar mie decat grisul).
Ingrediente: in functie de cate galuste vreti sa preparati.

Trebuie sa aveti in vedere ca dintr-un ou si 4 linguri de couscous rezulta 14 galuste de marimea unei linguri de supa.

Pentru ca eu am nevoise de 42 de galuste (voi prepara 2 feluri la care am nevoie de galuste) am folosit urmatoarele ingrediente: 3 oua (cca 60 gr /ou), 12 linguri couscous (mie imi place cel mai mult un couscous bio facut din 4 cererale: grau dur, grau Kamut, porumb si spelta), 2 linguri ulei extravirgin de masline.

Separam galbenusurile de albusuri, batem bine ca sa inlgobam cat mai mult aer galbenusurile cu uleiul de masline si le adaugam peste couscous, amestecand cu un tel. Apoi batem spuma albusurile si le adaugam cu grija in amestecul de couscous cu ou.

Lasam amestecul sa se odihneasca 10-15 minute, in functie de calitatea couscous-ului, scopul urmarit fiind ca lichidul sa fie absorbit complet de catre couscous pentru a se pastra legat in timpul fierberii.

Fierbem apa intr-o oala si incepem sa punem cu ajutorul unei linguri de supa compozitia de couscous. (Eu pregatesc galustele separat, nu le fierb direct in oala cu supa, pentru ca fie folosesc galustele si la alte reteta decat la supa dar in principal pentru ca nu vreau sa risc sa mi se imprastie galustele prin supa in cazul in care dau gres cu ele).

Sunt convinsa ca stiti foarte bine sa faceti galuste si nu vreau sa va plictisesc cu descrierea in detaliu a fierberii galustilor (udam liingura in apa fierbinte, de fiecare data inainte de la lua compozitia pentru a se desprinde mai usor de pe lingura atunci cand scufundam compozitia in apa fierbinte.

Dupa ce am pus toate galustele la fiert, la foc mediu, fara clocote, fierbem 5 minute intr-o oala partial acoperita cu capac, adaugam apa rece, continuam fierberea inca 5 minute iar adaugam rece si mai fierbem inca 5 minute).

Bineinteles ca in loc de apa putem sa fierbem galustele in supa, sau putem sa condimentam apa cu legume deshidratate, cuburi de legume bio, etc.
Sper sa va placa aceasta reteta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Cuburi "Kinder Pingui"
Bucataras.RO

Cuburi "Kinder Pingui"

Nu mai facusem de mult si imi era pofta. Este buna, pufoasa si cremoasa.

Cuburi "Kinder Pingui"
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola