Cartofi Frantuzesti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cartofi Frantuzesti

Ingrediente

  • - 600 g cartofi
  • - 4 oua fierte
  • - 150 g smantana (eu am folosit smantana stabila termic - Zum Kochen)
  • - 2 oua
  • - 75 g unt
  • - 100 g branza telemea (sau cascaval - dupa preferinta)
  • - sare de mare fin macinata
  • - 1/4 lingurita cu marar maruntit (optional)

Mod de preparare

- Coaja cartofilor se spala temeinic cu o perie. Cartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare.
- Cartofii se decojesc, se lasa 10 - 15 minute pe un servetel absorbant apoi se taie felii.
- Se unteaza suprafata unui vas termorezistent cu putin unt.

- Se aseaza feliile de cartofi unele langa altele astfel incat sa acopere baza vasului (primul strat va fi realizat astfel din feliile de cartofi). Se taie cateva bucatele mici de unt si se adauga intre feliile de cartofi (o cantitate mica de unt se pastreaza pentru a fi adaugata la suprafata).

- Ouale fierte se decojesc si se taie felii subtiri. Feliile de ou se aseaza peste cele de cartofi astfel incat sa formeze un al doilea strat si sa acopere intreaga suprafata.

- Se adauga putina smantana la suprafata feliilor de ou si apoi branza / cascaval ras marunt pe razatoare.

- Se repeta aceleasi straturi realizate din ingredientele mentionate anterior (in aceeasi ordine: cartofi, oua fierte, smantana, branza sau cascaval) pana la limita superioara a vasului (orientati-va astfel incat ultimul strat pe care il adaugati sa fie realizat din cartofi). Se pastreaza o cantitate mica de smantana si branza / cascaval pentru a fi adaugate la suprafata.

- Ouale se bat cu telul intr-un bol. Se adauga smantana si se bate in continuare amestecul cu telul.
- La suprafata stratului superficial realizat din felii de cartofi se adauga smantana ramasa si amestecata anterior cu ouale batute.

- Se presara branza rasa / cascavalul ras marunt pe razatoare si se stropeste cu restul de unt topit in prealabil. Optional se poate adauga la suprafata marar maruntit.
- Compozitia se introduce in cuptor pentru gratinare (aproximativ 10 minute).
Ingredientele sunt necesare pentru 4 portii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie