Felia de paine o punem la inmuiat in lapte.
Pulpele le batem cu batatorul de snitele intre 2 pungi sa se mai subtieze un pic . Le saram dupa ce sunt batute.
Umplutura pt. pulpe:
Feliile de sunca si carnatul le taiem cubulete , painea o stoarcem bine si o adaugam la sunca . La acestea adaugam ciupercile taiate , 1 ou crud si codimentam totul cu sare si piper dupa gust si mai punem si patrunjel verde tocat. Se amesteca totul bine.
Morcovii si ceapa se taie rondele, usturoiul il feliem ,la fel procedam si cu rosiile. Punem 150 ml ulei intr-o tava asezam legumele taiate ,presaram totul cu busuioc .
Pulpele batute si sarate se umple in felul urmator: asezam intai pe pulpa felia de cascaval ,iar peste punem 2 linguri din umplutura de mai sus. Se ruleaza si se prinde cu scobitori ( ata nu am avut sa le leg dar scobitorile sunt foarte bune), apoi le asezam in tava ,turnam peste 250 ml vin alb, si 250 ml apa.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si il punem la cuptor ptr. cca. 25 minute , dupa care luam folia si lasam asa sa se coaca mai departe in cuptor pana pulpele se rumenesc.
Se serveste cu garnitura de orez cu ciuperci pe langa care punem si legumele coapte din tava impreuna cu sosuletul format.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii