Pulpe cu Dulceata de Ceapa Rosie si Rodie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pulpe cu Dulceata de Ceapa Rosie si Rodie

Ingrediente

  • 4 pulpe pui intregi
  • 150 g dulceata de ceapa rosie
  • semintele de la o rodie
  • 50 ml ulei masline
  • un ardei iute rosu
  • 100 ml vin rosu
  • 50 g branza Gorgonzola Piccante
  • cateva boabe piper rosu
  • amestec condimente cu miere si mustar

Mod de preparare

Pulpele spalate si scurse de apa se presara cu amestecul de condimente cu miere si mustar. Ardeiul iute se taie felii subtiri, rodiei i se scot semintele, iar dulceata se subtiaza cu vin rosu. Intr-o craticioara rumenim pulpele in ulei de masline, cca doua minute pe fiecare parte, apoi le asezam intr-o tava potrivita.

Le stropim cu dulceata de ceapa rosie diluata cu vin, adaugam feliile de ardei iute si cateva boabe de ardei rosu, iar pentru a ingrosa putin sosul, am adaugat Gorgonzola Piccante si am introdus pulpele la cuptor pentru 25 de minute.

In ultimele doua minute de coacere a pulpelor la cuptor, adaugam si semintele de rodie. Nu le-am adaugat mai devreme pentru ca semintele si-ar fi pierdut culoarea superba!
Dupa coacere, asezam pulpele de pui pe un platou si le ornam frumos cu dulceata, semintele de rodie si sos.

Ceapa se curata de foi si se taie julienne.
Intr-o craticioara turnam vinul si adaugam zaharul tos. Lasam sa fiarba 15 minute, adaugam ceapa si lasam sa fiarba alte 15 minute, amestecand des.

Cand ceapa incepe sa devina sticloasa, adaugam zaharul brun si rosiile pasate, lasam focul mic si acoperim cu capac lasand sa fiarba alte 15 minute, totusi nu uitam sa amestecam din cand in cand.
Pentru accentuarea gustului dulce-iute, adaugam un praf de sare si macinam cateva boabe de piper rosu, iar pentru savoare ii adaugam coniac.

Se lasa sa fiarba pana ceapa s-a inmuiat si sosul s-a ingrosat.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Ciorba din sira de porc cu zeama de varza
Bucataras.RO

Ciorba din sira de porc cu zeama de varza

O ciorba asa cum o facea bunica.  

Ciorba din sira de porc cu zeama de varza
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola