Eee, dragii mei, de cand cu caldur anu prea mai gatesc:) Soare, mare, mai nou ne-am luat si un catelus si nu prea mai timp:) dar iata o reteta ce am facut-o inainte si de con curs:)
e o reteta prelucrata dupa alte retete, la baza e bucatariea englezeasca-iara! - si am mai adaptat-o dupa gustul meu.
Avem nevoie de carne de porc -cotlet, poate fi si muschiulet daca e o masa deosebita-mai seaca, fara grasime, cam 1 kg 1, 5 kg, 2 mere dulci acrisoare, cidru, sare, piper, o ceapa, miere, ciuperci pt garnitura, un praf de scortisoara.
Ceapa se taie fin, se pune in tava pt cuptor, deasupra se pun bucatile de carne iar peste merele date pe razatoarea mare, se presara sarea, piperul, ulei de masline sau de care aveti, mierea si scortisoara, se pune si cidru si se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor. Daca ciupercile sunt mari, le puteti pune si pe ele intregi. Sau faceti cum am facut eu.
Carnea se controleaza din cand in cand, iar cand e gata se pune intr-un vas yenna si se da deaparte. Sosul gros ce ramane se da deoparte i tr-o tigaie/cratita pt redus. In tava se arunca acum ciupercile, ideal e sa raman un pic de lichid, se presara un pic de sare si un pic de ulei si se dau la cuptor.
Ceapa si marul se fierb pana se fac ca o pasta si rezervati la cald. Se monteaza carnea pe farfurie - eventual se incalzeste un pic -, se pune sosul peste si ciupercile langa. Pofta buna!
Pt cei ce nu stiu ce cidrul http: //ro. wikipedia. Org/wiki/Cidru
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii