Spalati pieptul de curcan si uscati-l cu servetele absorbante. Crestati carnea in 4-5 locuri, fara sa taiati pana in partea de jos. Condimentati cu sare si dati deoparte.
Separat, pregatiti `farsa` (umplutura): amestecati bine maslinele, usturoiul, ceapa verde, ardeiul rosu, patrunjelul verde, rozmarinul, ouale usor batute cu sare si piper, dupa gust.
Puneti umplutura in crestaturi, rulati carnea si legati-o bine cu sfoara.
Transferati intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei, inconjurati cu feliile de cartofi si umplutura ramasa.
Stropiti totul cu cateva linguri de ulei, presarati sare, piper si putina paprika pentru culoare.
Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 20 min, la 180 grade.
Scoateti vasul din cuptor, indepartati folia, turnati vinul si ungeti carnea cu putin ulei de masline.
Dati din nou la cuptor, pentru inca 20- 25 min sau pana cand carnea este facuta si usor rumenita. In acest interval, stropiti-o de cateva ori cu sosul din tava. Opriti focul si lasati vasul in cuptor circa 10 min. Scoateti carnea, indepartati sfoara si feliati.
Serviti cat este cald, portionand in farfurie cartofi, felii de piept umplut, totul stropit cu sosul format in vas, alaturi de salata preferata.
In provincia francofona Quebec, din Canada, curcanul se serveste de Revelion, cu o farsa (umplutura) de legume sau pe baza de carne (porc sau carne slaba cu carnat).
Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaVa prezint acum o reteta pe care am pregatit-o in premiera si de care sunt foarte incantata: pui cu suc de lamaie proaspat...
Pui cu lamaieO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii