Ingrediente
● 7-8 felii de carne de porc (de preferat de la ceafa) |
● 4 pulpe de pui (partea superioara) |
● 300 ml sos de soia |
● 300 ml teriyaki sos |
● 200 ml lapte |
● 6-7 catei de usturoi |
● 3 ardei grasi feliati subtire |
● 1/2 legatura de tarhon |
● ace de rosmarin tocate |
● 1 lingurita de cimbru uscat |
● sare |
● piper macinat |
Mod de preparare
In primul rand, poza cu sosul teriyaki nu a iesit si sa nu faceti ca domnul din dotare si sa uitai de carne pe gratar sa se arda. Deci, am scos carnea din congelator, am lasat la decongelat doar pana cand am putut (cu forta) sa desprind bucatile de carne.
Am asezat intr-un vas mai adanc, asa congelate cum au fost, am pus deasupra lor, sare, piper, cimbrul, tarhonul ardeiul gras feliat, rosmarinul tocat, usturoiul, am amestecat bine apoi am turnat lichidele plus apa, completare pana sa acopere carnea.
Am mai amestecat putin, am acoperit cu folie si am pus la frigider pentru 24 de ore. A doua zi (adica azi) am scos de la rece vasul cu carne, am aruncat baitul de pe carne dar am avujt grija sa pastrez tot ce s-a adunat pe fundul vasului.
Am pus intr- cescuta solutia groasa retinuta. Cu asta am mai uns din cand in cand carnea in timp ce era pe gratar. Carnea preparata in felul asta ramane moale, zemoasa, nu se usuca pe gratar, ea isi trage exact cantitatea de sare si arome de care are nevoie, nu mai trebuie adaugat nimic la coacere/prajire.
Metoda asta eu o folosesc si la carnurile pe care le pregatesc in cuptor, da rezultate super.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gratar de Porc si Marinarea Carnii" nu uita sa ii faci un review.
Am asezat intr-un vas mai adanc, asa congelate cum au fost, am pus deasupra lor, sare, piper, cimbrul, tarhonul ardeiul gras feliat, rosmarinul tocat, usturoiul, am amestecat bine apoi am turnat lichidele plus apa, completare pana sa acopere carnea.
Am mai amestecat putin, am acoperit cu folie si am pus la frigider pentru 24 de ore. A doua zi (adica azi) am scos de la rece vasul cu carne, am aruncat baitul de pe carne dar am avujt grija sa pastrez tot ce s-a adunat pe fundul vasului.
Am pus intr- cescuta solutia groasa retinuta. Cu asta am mai uns din cand in cand carnea in timp ce era pe gratar. Carnea preparata in felul asta ramane moale, zemoasa, nu se usuca pe gratar, ea isi trage exact cantitatea de sare si arome de care are nevoie, nu mai trebuie adaugat nimic la coacere/prajire.
Metoda asta eu o folosesc si la carnurile pe care le pregatesc in cuptor, da rezultate super.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gratar de Porc si Marinarea Carnii" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany