Gasca umpluta cu ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Gasca umpluta cu ciuperci

Ingrediente

  • un boboc mare de gasca
  • 800 g ciuperci
  • o ceapa
  • o bucata costita afumata
  • 50 ml ulei
  • o rosie
  • o legatura de verdeata
  • un ou
  • sare
  • piper
  • pentru marinata ;ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 200 ml vin alb sau roz
  • 4 foi de dafin
  • cateva felii de facon afumat

Mod de preparare

Bobocul de gasca curatat de fulgi,parlit si spalat se curata de intestine,se lasa intreg facand o incizie doar pe burta.Se opreste pipota care se curata asi spala bine,inima si ficatul.
Se fac niste incizii pe pieptul bobocului apoi se freaca bine in interior dar si in exterior cu ulei de masline,apoi cu sare si piper si se aseaza cu pieptul in jos intr-o tava mai inalta cu capac in care punem vinul cu 200 ml de apa,un pic de sare ,ulei de masline ,foi de dafin.Punem in tava si maruntaiele apoi acoperim si lasam la frigider de seara pana a 2 a zi.
Se scoate tava din frigider,se impaneaza in fiecare crestatura de pe piept cu bucati de afumatura, se mai stropeste bobocul cu ulei de masline,se aseaza din nou in tava cu pieptiulin jos apoi se acopera tava si se da o ora la cuptor,dupa care se intoarce bobocul cu pieptul in sus si se mai da jumatate de ora la cuptor.
Intre timp pregatim umplutura calind intr-unm strop de ulei ceapa cu maruntaiele taiate bucati mici si cu restul de afumatura taiata marunt.Se adauga si ciupercile feliate ,rosia cubulete,se potriveste de sare si piper si se lasa sa scada bine apoi se da de p[e foc si adaugam verdeata si cand s-a racit un pic si oul batut.Cu aceasta umputura se umple bobocul de gasca apoi acoperim incizia cu fasii de bacon afumat,punem in tavita cu pip[tul in sus,acoperim cu capac sau folie e aluminiu si dam din nou 30 de minute in cuptor,tava fiind acoerita cu capac sau foli de aluminiu.Se scoate tava si se descopera si se mai lasa 15 minute sa se rumeneasca frumos.Se servste pertionata,calda.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Sarmalute combinate
Bucataras.RO

Sarmalute combinate

Sarmalute combinate
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola