Fripturica de Pui

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Fripturica de Pui

Ingrediente

  • 7 pulpe de pui
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ardei rosu ( gras)
  • putin ulei de masline, floarea soarelui etc Eu am pus de arahide (aprox 50 ml sau mai putin)
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Am pus intr-o cratita pulpele de pui, fara piele, am taiat ardeiul felii si l-am pus pe sub pulpite, usturoiul l-am asezat peste pulpe, mai imprastiat putin, am pus sare si piper. Apoi am turnat deasupra putin ulei, cam 50 ml si am turnat apa pana am acoperit carnea pe trei sferturi, am pus capac si am lasat la foc mic pe aragaz.

Din cand in cand mai adaugam putina apa, cat sa nu se prinda pe fundul cratitei, dar nici sa nu acopar carnea prea mult. De cate ori adaugam apa mai intorceam si carnea, sa se prajeasca, si sa se inmoaie uniform pe ambele parti. Cand a fost destul de fiarta, am luat capacul de pe cratita si am lasat sa se rumeneasca carnea, avand grija sa o intorc destul de des ca sa nu se arda. Procesul nu este indelungat (poate 45 de minute).

Am facut langa si o mancare de mazare, niste salam de biscuiti si niste fructe cu iaurt, ca desert si uite intr-o ora jumate am avut mancarea gata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Placinte cu carne
4
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie