Friptura de Porc si Ciuperci Umplute

Complexitate
redusa
Friptura de Porc si Ciuperci Umplute

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc putin mai grasa
  • 4 linguri ulei de masline
  • vegeta de casa
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ardei mare rosu
  • sare si piper
  • 500 gr ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceapa mica
  • cascaval
  • marar 1/4 legatura
  • optional se mai poate adauga
  • cartofi
  • morcovi
  • pastarnac
  • vinete
  • dovlecei
  • gulii

Mod de preparare

Carnea de porc am feliat-o in bucati mai groase, am crestat-o si am umplut cu usturoi. Ardeiul si ceapa mare le-am curatat si le-am feliat. Ciupercile le-am separat de codite, le-am curatat si le-am pus deoparte.
Altceva nu am mai folosit.

Intr-o tava mare, potrivita pentru cuptor, am pus cateva linguri de ulei de masline, am presarat sare si piper precum si vegeta (de casa am folosit eu). Feliile de carne, impanate cu usturoi, le-am tavalit prin uleiul din tava in asa fel incat sa acopar toate partile.

Am aranjat carnea pe mijlocul tavii si am adaugat felii de ceapa, felii de ardei, usturoi (catei intregi) si ciupercle stropite cu sare si piper. Am acoperit cu folie tava si am dat la cuptor pentru o ora. Intre timp am tocat marunt coditele de la ciuperci si ceapa micuta.

Am pus in tigaie cu un strop de ulei de masline si am tinut pe foc pret de cateva minute, apoi am adaugat vreo 4-5 linguri de vin si am lasat pana s-a evaporat tot vinul si apa lasata de ciuperci. Am dres de sare, piper si marar si am dat deoparte.

Cand carnea a fost gata fiarta, am scos tava din cuptor, am scos ardeiul si ceapa din tava, am umplut ciupercile cu compozitia de codite +ceapa si am dat din nou la cuptor (la broil) pentru rumenire. Am stins cuptorul cand a fost carnea rumena, am presarat cascaval peste ciuperci si am pus inapoi in cuptorul stins, dar totusi inca destul de ald ca sa topeasca branza.

Am servit cu cartofi prajiti si mancare scazuta de g.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de agrise
4
Parteneri
Biscuiți de post cu nucă - Fragezi și gustoși
Bucataras.RO

Biscuiți de post cu nucă - Fragezi și gustoși

Când vrei ceva bun și de post, încearcă rețeta noastră de biscuiți cu nucă. Sunt fragezi și...

Biscuiți de post cu nucă - Fragezi și gustoși
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute