Friptura de Porc si Ciuperci Umplute

Complexitate
redusa
Friptura de Porc si Ciuperci Umplute

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc putin mai grasa
  • 4 linguri ulei de masline
  • vegeta de casa
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ardei mare rosu
  • sare si piper
  • 500 gr ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceapa mica
  • cascaval
  • marar 1/4 legatura
  • optional se mai poate adauga
  • cartofi
  • morcovi
  • pastarnac
  • vinete
  • dovlecei
  • gulii

Mod de preparare

Carnea de porc am feliat-o in bucati mai groase, am crestat-o si am umplut cu usturoi. Ardeiul si ceapa mare le-am curatat si le-am feliat. Ciupercile le-am separat de codite, le-am curatat si le-am pus deoparte.
Altceva nu am mai folosit.

Intr-o tava mare, potrivita pentru cuptor, am pus cateva linguri de ulei de masline, am presarat sare si piper precum si vegeta (de casa am folosit eu). Feliile de carne, impanate cu usturoi, le-am tavalit prin uleiul din tava in asa fel incat sa acopar toate partile.

Am aranjat carnea pe mijlocul tavii si am adaugat felii de ceapa, felii de ardei, usturoi (catei intregi) si ciupercle stropite cu sare si piper. Am acoperit cu folie tava si am dat la cuptor pentru o ora. Intre timp am tocat marunt coditele de la ciuperci si ceapa micuta.

Am pus in tigaie cu un strop de ulei de masline si am tinut pe foc pret de cateva minute, apoi am adaugat vreo 4-5 linguri de vin si am lasat pana s-a evaporat tot vinul si apa lasata de ciuperci. Am dres de sare, piper si marar si am dat deoparte.

Cand carnea a fost gata fiarta, am scos tava din cuptor, am scos ardeiul si ceapa din tava, am umplut ciupercile cu compozitia de codite +ceapa si am dat din nou la cuptor (la broil) pentru rumenire. Am stins cuptorul cand a fost carnea rumena, am presarat cascaval peste ciuperci si am pus inapoi in cuptorul stins, dar totusi inca destul de ald ca sa topeasca branza.

Am servit cu cartofi prajiti si mancare scazuta de g.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Clatite pufoase reteta cu afine
Bucataras.RO

Clatite pufoase reteta cu afine

Clatite pufoase reteta Ia sa vedeti voi ce-am mai mesterit eu impreuna cu Breville Panini Maker 😉 Niste clatite pufoase...

Clatite pufoase reteta cu afine
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola