Frigaruia Talharului

Complexitate
redusa
Frigaruia Talharului

Ingrediente

  • Ingrediente Bait:
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura sos chili
  • 1 lingurita boia (1 lingura pasta ardei Gulyas am folosit eu )
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 2 buc ceapa de marime medie
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita moca rozmarin
  • 1 lingurita cimbru
  • Alte Ingrediente :
  • 300- 400 gr pulpa porc (dar merge si carnea de pui sau curcan)
  • 100 gr slanina afumata
  • 1-2 bucati ceapa (de preferinta ar fi ceapa mai marunta cam 8-10 bucati)
  • 1 dovlecel mai mic
  • 1 ardei gras rosu mai mare
  • 2 rosii (sau 8- 10 buc rosii chery )
  • 4 linguri ulei
  • 100 ml apa
  • Bete de lemn pentru frigarui
  • Folie aluminiu

Mod de preparare

In primul rand preparam baitul in care vom lasa carnea la rece pentru cel putin 12 ore (indicat ar fi 24 ore sa fie lasat in acest bait ). Ceapa o taiem rondele subtiri. Intr-un vas punem 4 linguri ulei pe care il vom amesteca cu 1 lingurita boia, 1 lingura sos chili, A½ lingurita sare, 1/2 lingurita piper macinat, 1 lingurita cimbru si 1 lingurita rozmarin. In acest amestec vom adauga ceapa taiata rondele subtiri si usturoiul pisat si la urma adaugam si carnea taiata cuburi de 3x3cm. Acoperim vasul cu un capac sau cu folie alimentara si il dam la rece dupa cum am mai spus pentru cel putin 12 ore.

A doua zi scoatem carnea de la rece si incepem sa facem pregatirile finale. Curatam dovlecelul si il taiem felii mai grosute, rosiile le taiem rondele (daca aveti rosii chery le puneti intregi), ardeiul gras il portionam si pe el cat si slanina afumata in patrate de cel putin 1 cm grosime. Acum incepem sa tragem pe frigarui ingredientele enumerate mai sus in ce ordine doriti dar, totusi de un lucru sa tineti cont si anume langa fiecare bucati de carne trebuie sa fie neaparat o bucati de slanina afumata. Eu am tras intai carnea, slanina, ardei, ceapa, dovlecel, slanina, rosie si iar carne, dar voi puteti combina in ce ordine doriti cu mica exceptie amintita mai sus.

Frigaruile astfel pregatite se aseaza intr-o tava in care am pus folie de aluminiu, stropim frigaruile cu 4 linguri ulei si adaugam 100 ml apa dupa care acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incalzit in prealabil pentru 30 minute la foc mare, dupa care descoperim tava si mai lasam la cuptor tava pana frigaruile devin rumene.

Am servit frigaruile cu chiftele de orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
4
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Pui cu lamaie
Bucataras.RO

Pui cu lamaie

Va prezint acum o reteta pe care am pregatit-o in premiera si de care sunt foarte incantata: pui cu suc de lamaie proaspat...

Pui cu lamaie
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura