Ingrediente
● 5-6 pulpe pui partea superioara |
● 400 gr piept de porc (poate sa fie si ceafa sau pulpa porc) |
● 2 ardei grasi (rosii, galbeni, verzi, de care dispuneti) |
● 5-6 bucati ceapa |
● slanina afumata |
● sare piper macinat |
● delikat (optional) |
● ulei |
● tepuse de lemn pentru carne |
Mod de preparare
Pulpele de pui trebuie sa fie mai maruntele. Se dezoseaza (vezi la mici secrete cum dezosam pulpa de pui) si se pun deoparte.
Pieptul de porc se portioneaza in cuburi potrivite, la fel si slanina. Se pune intr-un vas circa 150 ml ulei (dar cantitatea de ulei folosit depinde de cantitatile de carne si restul ingredientelor) punem sare, delikat si piper din abundenta (eu la cantitatea descrisa am pus aproximativ 1/2 lingura supa sare, 2 linguri supa delikat si 1 lingurita cu varf piper macinat).
Curatam ardeii si ceapa. Ii spalam sub jet de apa si ii portionam (ceapa taiem felii mai groase, eu am taiat-o in 4). Amestecam uleiul cu condimentele amintite mai sus si obtinem baitul in care vom pune bucatile de carne, slanina afumata, ceapa si ardeii. Amestecam totul ca baitul sa patrunda toate ingredientele (daca nu e suficient ulei mai adaugam), acoperim vasul si il dam la rece pentru 3-4 ore.
Dupa ce am lasat carnita, slanina, impreuna cu ceapa si ardeii la odihna in bait incepem sa tragem totul pe tepusele de lemn. Incepem cu carnita de pui (pliem pulpa in doua sa fie mai grosuta), punem o buc de slanina, ardei, ceapa, carne de porc, iar slanina. . . Ordinea o stabiliti in functie de preferinta fiecaruia.
Asezati frigaruile pe gratarul incins unde le veti lasa pana se rumenesc frumos.
Pofta Buna! ! ! !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Frigarui de 1 mai" nu uita sa ii faci un review.
Pieptul de porc se portioneaza in cuburi potrivite, la fel si slanina. Se pune intr-un vas circa 150 ml ulei (dar cantitatea de ulei folosit depinde de cantitatile de carne si restul ingredientelor) punem sare, delikat si piper din abundenta (eu la cantitatea descrisa am pus aproximativ 1/2 lingura supa sare, 2 linguri supa delikat si 1 lingurita cu varf piper macinat).
Curatam ardeii si ceapa. Ii spalam sub jet de apa si ii portionam (ceapa taiem felii mai groase, eu am taiat-o in 4). Amestecam uleiul cu condimentele amintite mai sus si obtinem baitul in care vom pune bucatile de carne, slanina afumata, ceapa si ardeii. Amestecam totul ca baitul sa patrunda toate ingredientele (daca nu e suficient ulei mai adaugam), acoperim vasul si il dam la rece pentru 3-4 ore.
Dupa ce am lasat carnita, slanina, impreuna cu ceapa si ardeii la odihna in bait incepem sa tragem totul pe tepusele de lemn. Incepem cu carnita de pui (pliem pulpa in doua sa fie mai grosuta), punem o buc de slanina, ardei, ceapa, carne de porc, iar slanina. . . Ordinea o stabiliti in functie de preferinta fiecaruia.
Asezati frigaruile pe gratarul incins unde le veti lasa pana se rumenesc frumos.
Pofta Buna! ! ! !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Frigarui de 1 mai" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 14.01.2013 21:44:35
Arata super,felicitari,le voi face sigur.