Chiftelute la Cuptor

Complexitate
redusa
Chiftelute la Cuptor

Ingrediente

  • -2 cartofi
  • -2-3 morcovi
  • -4-5 catei usturoi, zdrobiti
  • -1 ceapa, tocata marunt
  • -500 g carne tocata
  • -2 oua
  • -1 lingura pesmet
  • -1 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Curatati cartofii si morcovii. Treceti-i separat, cartofii prin razatoarea mica, iar morcovii prin razatoarea mare. Stoarceti bine cartofii. Amestecati-i impreuna cu usturoiul, ceapa, carnea tocata, ouale, pesmetul, patrunjelul verde si condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Luati cate 1 lingura din compozitia obtinuta si formati bilute cu mana uda, pe care le aplatizati putin.
Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul incins, pentru circa 30 min, la 180 grade sau pana ce chiftelutele sunt coapte si frumos rumenite.

Serviti cat sunt calde, simple, sau ca fel principal, alaturand garnitura si / sau salata ori muratura preferata. Sunt la fel de bune si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Painite cu ceapa si branza
Bucataras.RO

Painite cu ceapa si branza

Painite cu ceapa si branza
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola