Chifteaua Miraculoasa

Complexitate
redusa
Chifteaua Miraculoasa

Ingrediente

  • pentru chiftea
  • 1 ceapa
  • 750 gr carne macinata de porc (cam rar gatesc animalul asta)
  • 250 gr ciuperci
  • sare, piper, boia dupa gust
  • patrunjel tocat (optional)
  • 4 catei de usturoi (eu am pus vreo 8 ca tare ne place usturoiul)
  • 5-6 linguri de pesmet (am folosit pesmetul japonez Panko)
  • 2 oua mari (sau 3 mici)
  • pentru glazura
  • 4-5 linguri de Ketchup
  • 1 lingurita zahar brun (aici am pus doar jumate de lingurita)
  • 1 lingurita de mustar (am pus mai mult)
  • 1 masina de paine

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul se curata de coji, se spala si se toaca marunt, ciupercile se feliaza si apoi se toaca si ele in bucati ceva mai maricele, patrunjelul, daca folositi, se spala si se toaca si el. Carnea se trece prin masina de macinat de doua ori ca sa avem o masa fina (asta daca nu aveti carnea deja macinata).

Se amesteca intr-un vas toate componentele prevazute in reteta la partea de chiftea, dupa care se aseaza in cuva masinii de paine. Cuva nu trebuie sa aibe atasata paleta de framantat aluat.

Daca doriti se poate prelinge intre compozitia de carne si peretii cuvei, cateva picaturi de ulei (eu am pus cam o lingura) dar asta nu este prevazut in reteta (oricum chifteaua lasa apa si grasime). Se acopera si se selecteaza programul de coacere al masinii (nici un alt program, doar cel de copt, care in general este ultimul pe panoul de optiuni).

La masina mea programul este de o ora si cum nu prea am eu incredere in masinile astea in ceia ce priveste coptul, am mai pus inca odata programul (asta dupa ce prima tura s-a terminat) si am mai lasat inca jumate de ora din a doua tura. La sfarsit, cand am taiat chifteaua, am vazut ca nu era cazul dar e bine si asa.

Am scos afara din masina o chiftea suculenta, coapta bine, aromata si plus ca avea si sosul ei care l-am servit, picurat, peste cartofii pireu.

Deci sa revin la chiftea.
Inainte cu jumatate de ora de a se incheia programul de copt am turnat peste chiftea si intre ea si peretii cuvei, glazura care trebuia.

Am amestecat cele prevazute in reteta si am pus cu lingurita peste chiftea (doar am ridicat capacul masinii si am aranjat frumos glazura pe unde am considerat eu ca o vreau). Masina nu se opreste in timpul adaugarii glazurii.

A iesit, asa cum am mai spus, o bunatate si de acuma inainte de cate ori am sa o mai fac sigur am sa o pun din nou la masina de paine, nu se face miros in bucatarie, nici o eventuala mizerie in cuptor, iese moale, frageda are crusta crocanta deasupra si (iar ma repet) frageda, suculenta in interior

Cine doreste sa aibe o chiftea umpluta cu oua fierte desigur ca se poate si asta. Cantitatea de carne este pentru o masina cu capacitatea de 1 kg, eu am mai micsorat putin din ele, carnea era de 1 kg la reteta originala. Chifteaua a iesit inalta de 4 degete, deci daca as fi folosit cantitatile originale, ar fi fost poate de 5-6 degete inalta.

Daca doriti si ouale fierte in carne, se pune un strat de amestec in cuva masinii se aranjeaza ouale dupa cum permite marimea cuvei, se acopera cu alta parte de amestec avand grija sa acoperim bine ouale si in rest se tine cont de ce am scris mai sus.

Mie mi-a iesit aici o chiftea din care am mancat la pranz 4 adulti si un copil plus ca a mai ramas o jumatate si pentru maine sau ziua urmatoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
4
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Prajitura turnata cu branza si visine
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Parteneri
Biscuiti de casa cu fulgi de ovaz si stafide (reteta video)
Bucataras.RO

Biscuiti de casa cu fulgi de ovaz si stafide (reteta video)

Biscuitii de casa sunt printre preferatii nostri. Serviti la micul dejun cu o ceasca de ceai sau de cafea, sau pentru...

Biscuiti de casa cu fulgi de ovaz si stafide (reteta video)
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute