Cerneti faina si sarea intr-un castron, faceti la mijloc o gropita unde turnati ouale batute. Amestecati-le cu faina, adaugand lapte si apa, pe masura ce compozitia se ingroasa. In continuare, bateti aluatul cu un tel pana se omogenizeaza si capata consistenta unei smantani groase. Acoperiti castronul si lasati sa se odihneasca 30 min.
Inte timp, incalziti cuptorul la 220 grade.
Turnati uleiul intr-o tava de friptura si infierbantati-l 5 min, in cuptorul incins. Scoateti tava, aranjati in ea carnatii si introduceti-i in centrul cuptorului 10 min sau pana devin aurii. Bateti din nou aluatul cu telul si turnati-l repede peste carnatii fripti.
Dati tava la cuptor pentru inca 35-45 min sau pana ce aluatul este bine crescut, galben-auriu si crocant.
Serviti cald, ornat cu frunze de salvie proaspete si cu inele de mar, prajite, daca folositi.
Puteti folosi orice fel de carnati.
Va recomand sa pregatiti aluatul din cantitate dubla, in primul rand, pentru ca este minunat, iar apoi, carnatii vor fi mai bine acoperiti cu aluat.
O mancare englezeasca traditionala, care m-a cucerit definitiv, in care carnatii aurii sunt inveliti in aluat, crocant la suprafata si moale, pufos la interior.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii