Aripi de Pui Picante cu Usturoi si Ghimbir

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Aripi de Pui Picante cu Usturoi si Ghimbir

Ingrediente

  • 25 kg aripi
  • 5 linguri sos picant (am folosit Frank\s Hot Sauce dar se poate si Ketchup picant)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cani faina alba
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 4 catei de usturoi ras fin
  • 2 linguri ghimbir ras fin
  • 1/2 cana zahar brun compactat
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura sos de chilli Sambal Oelek sau 1/2 lingurita ardei iute uscat
  • 1/2 cana otet balsamic sau 1/4 cana otet de vin alb (aciditate 6 grade)

Mod de preparare

Se tau varfurile de la aripi, acestea nu se folosesc, apoi se separa ciocanelul de partea plata. Dupa ce ati separat toate aripile puneti-le intr-o oala, adaugati sarea si piperul, uleiul de masline si sosul picant.

Amestecati bine apoi transferati intr-o punga aripile si adaugati faina. Scuturati punga astfel incat sa fie bine acoperite pe toate partile.

Intr-o tava puneti folie de aluminiu (vor fi nevoie de doua tavi o data sau puneti in cuptor de doua ori) si asezati bucatile de pui lasand putin spatiu intre ele dupa ce le-ati scuturat de excesul de faina. Cuptorul se preincalzeste la 200 c (gaz 6), se introduc tavile apoi se reduce focul la 190 c (gaz 5) pentru 30 de minute.

Se scot si se intorc aripile pe cealalta parte apoi se mai lasa in cuptor inca 30 de minute. Intre timp se face sosul. Intr-o cratita se pune usturoiul, ghimbirul, zaharul, sosul de soia, otetul si sosul chilli apoi la foc mic se amesteca continuu pana cand zaharul s-a dizolvat. Nu lasati sa ajunga la fierbere.

Cand aripile sunt gata puneti-le intr-un bol mare, turnati sosul peste si amestecati.
Aici nu trebuie instructiuni, doar le portionati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua Colorate cu Hartie Creponata
3
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Desert tort cu crema de castane si crema de portocale - reteta nr. 1000
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de castane si crema de portocale - reteta nr. 1000

Ta-taamm! Am ajuns in sfarsit la reteta cu numarul 1000! Yupiiii! :))) A fost greu pana aici dar de acum incolo si mai greu!...

Desert tort cu crema de castane si crema de portocale - reteta nr. 1000
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!