Placinta cu prune (Mosocoarna)

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Placinta cu prune (Mosocoarna)

Ingrediente

  • Pt aluat :
  • -500 gr faina cernuta
  • -25 gr drojdie
  • -250 ml lapte caldut
  • -praf de sare
  • -100 gr unt
  • - 1 galbenus de ou
  • Pt umplutura :
  • -500 gr prune fara samburi (aproximativ)
  • -3 linguri gris
  • Extra:
  • -1ou
  • -3 linguri zahar

Mod de preparare

In laptele caldut, dizolvam drojdia proaspata, impreuna cu zaharul si o lingura de faina. Acoperim si lasam sa stea putin (10 minute).
Intr-un alt vas, punem faina, untul, praful de sare si galbenusul de ou batut in prealabil cu furculita. Turnam laptele in mijlocul fainii si framantam aluatul, pana devine elastic si se desprinde de maini (in functie de faina folosita si de umiditatea din incapere, se poate sa mai trebuiasca adaugata putina faina). Il acoperim cu un prosop si il lasam sa stea la loc caldut pana creste ( 30 minute).
Pregatim o tava de 20 x 30 si impartim aluatul in doua parti egale.
Intindem prima jumate si o asezam in tava. Cu o furculita, impungem din loc in loc aluatul.
Presaram deasupra 2 linguri de gris, acesta va absorbi sucul din prune.
Asezam deasupra prunele (eu am pus cate o jumate de pruna pana cand am acoperit tot aluatul).
Intindem jumatatea cealalta de aluat si o asezam deasupra prunelor. Apasam putin pe margini ca sa se uneasca cele doua foi. Cu un ou batut, ungem bine aluatul si dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pana se rumeneste frumos si s-a copt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)