In laptele caldut, dizolvam drojdia proaspata, impreuna cu zaharul si o lingura de faina. Acoperim si lasam sa stea putin (10 minute).
Intr-un alt vas, punem faina, untul, praful de sare si galbenusul de ou batut in prealabil cu furculita. Turnam laptele in mijlocul fainii si framantam aluatul, pana devine elastic si se desprinde de maini (in functie de faina folosita si de umiditatea din incapere, se poate sa mai trebuiasca adaugata putina faina). Il acoperim cu un prosop si il lasam sa stea la loc caldut pana creste ( 30 minute).
Pregatim o tava de 20 x 30 si impartim aluatul in doua parti egale.
Intindem prima jumate si o asezam in tava. Cu o furculita, impungem din loc in loc aluatul.
Presaram deasupra 2 linguri de gris, acesta va absorbi sucul din prune.
Asezam deasupra prunele (eu am pus cate o jumate de pruna pana cand am acoperit tot aluatul).
Intindem jumatatea cealalta de aluat si o asezam deasupra prunelor. Apasam putin pe margini ca sa se uneasca cele doua foi. Cu un ou batut, ungem bine aluatul si dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pana se rumeneste frumos si s-a copt.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAm pregătit o mâncărică rapidă și delicioasă care a fost foarte apreciată de cei dragi. Vă invit să o...
Mancarica de fasole cu afumaturaReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii