In laptele caldut, dizolvam drojdia proaspata, impreuna cu zaharul si o lingura de faina. Acoperim si lasam sa stea putin (10 minute).
Intr-un alt vas, punem faina, untul, praful de sare si galbenusul de ou batut in prealabil cu furculita. Turnam laptele in mijlocul fainii si framantam aluatul, pana devine elastic si se desprinde de maini (in functie de faina folosita si de umiditatea din incapere, se poate sa mai trebuiasca adaugata putina faina). Il acoperim cu un prosop si il lasam sa stea la loc caldut pana creste ( 30 minute).
Pregatim o tava de 20 x 30 si impartim aluatul in doua parti egale.
Intindem prima jumate si o asezam in tava. Cu o furculita, impungem din loc in loc aluatul.
Presaram deasupra 2 linguri de gris, acesta va absorbi sucul din prune.
Asezam deasupra prunele (eu am pus cate o jumate de pruna pana cand am acoperit tot aluatul).
Intindem jumatatea cealalta de aluat si o asezam deasupra prunelor. Apasam putin pe margini ca sa se uneasca cele doua foi. Cu un ou batut, ungem bine aluatul si dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pana se rumeneste frumos si s-a copt.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii